Ignalinos rajone sulaikyta 15 nelegalų iš Vietnamo ir Afganistano

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajoje pasieniečiai sulaikė neteisėtai sieną su Baltarusija perėjusią nelegalų grupę. Pirminiais duomenimis, įkliuvo dešimt afganistaniečių ir penki vietnamiečiai.

Pirmadienį ryte ties Ignalinos rajono Didžiasalio gyvenviete Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai susekė grupę asmenų. Jie bandė pasislėpti krūmuose netoli kelio Didžiasalis - Ignalina. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija - apie 2 kilometrus.

Sulaikymo metu nelegalai spruko į visas puses. Pasieniečiai iškart sulaikė 10 asmenų: vyrą, dvi moteris ir septynis nepilnamečius. Dar penki asmenys sugebėjo pasprukti.

Pasak VSAT pranešimo, tuoj pat buvo organizuota vietovės apieška, kurioje dalyvavo ir VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus pasieniečiai prie apleistų fermų Didžiasalio prieigose visus bėglius sulaikė.

Nustatyta, kad vienas iš jų turi Vietnamo piliečio pasą. Likusieji keturi apklausos metu taip pat pristatė vietnamiečiais. Jų amžius, pasak pačių nelegalų, yra nuo 20 iki 26 metų.

Apklausiant iškart sulaikytą nelegalų dešimtuką, vyras bei dvi moterys prisistatė Afganistano piliečiais. Užsieniečiai neturėjo galiojančių dokumentų, tačiau VSAT pareigūnams pateikė afganistanietiško pavyzdžio gimimo liudijimą, universiteto diplomą, santuokos liudijimą. Šie nelegalai turėjo ir nemažai asmeninių daiktų.

Apylinkes tikrinę VSAT pareigūnai aptiko ir sienos pažeidimo vietą. Nustatyta, kad užsieniečiai į Lietuvą pateko seklioje vietoje perbridę Dysnos upę, kuria eina siena su Baltarusija.

Suaugę afganistaniečiai su nepilnamečiais pasiprašė Lietuvoje prieglobsčio, todėl VSAT pareigūnai užpildė tokiais atvejais būtinus dokumentus ir informavo Migracijos departamentą. Jo pareigūnai spręs dėl užsieniečių prašymo. Afganistaniečiai buvo nuvežti į Švenčionių užkardą, kurioje įrengtos specialiai prieglobsčio prašytojams skirtos patalpos. Vietnamiečiais pristačiusius penkis nelegalus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 54 nelegalus iš Vietnamo ir 33 iš Afganistano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių