Ieškomas šiaulietis, kėsinęsis apvogti A.Šedžiaus butą

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško šiauliečių poros – 29 metų Deivido Dubino ir 26 metų jo žmonos Deimantės Dubinienės (Rukšaitės). Pora kartu su dar keliais bendrininkais žmonėms pridarė problemų, o kreditus teikiančioms bendrovėms – nuostolių. Be to, D.Dubinas įtariamas kėsinęsis apvogti Seimo nario Andriaus Šedžiaus butą, pranešė policija.

Šiauliečiai įtariami 2008 metų gegužę apgaule bei piktnaudžiaudami pasitikėjimu iš keleto asmenų įgiję elektroninės bankininkystės duomenis ir jų vardu pasiėmę kreditus, kuriuos persivedė į savo asmenines sąskaitas.

Kredito bendrovės iš gyventojų pradėjo reikalauti grąžinti skolas. Tada vienas patiklusis sužinojo, kad jis iš įvairių kredito bendrovių turi pasiėmęs 2,8 tūkst. litų,o kitas – 1,5 tūkst. litų, trečias – 2,8 tūkst. litų kreditus. Tik tada žmonės suprato, kad tapo sukčių aukomis, kad elektroninės mokėjimo priemonės naudotojo tapatybės patvirtinimo duomenis reikia saugoti taip, kaip ir seifo, kuriame laikomi pinigai, raktą, nes priešingu atveju turtinė žala - garantuota.

Dėl neteisėto mokėjimo priemonės duomenų panaudojimo ir sukčiavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, Deividui ir Deimantei Dubinams paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Pasak policijos pranešimo, abu šiauliečiai šį pasižadėjimą sulaužė ir 2010-ųjų rudenį išdūmė į užsienį. Šį pabėgimą inspiravo ir dar vienas pradėtas ikiteisminis tyrimas D.Dubinui. Vyras įtariamas bendrininkavęs, kėsinantis apvogti Seimo nario A.Šedžiaus butą.

Dėl analogiškos nusikalstamos veikos pareigūnai ieško ir 27 metų Pauliaus Genio. Dėl neteisėto mokėjimo priemonės duomenų panaudojimo ir sukčiavimo jam pradėti du ikiteisminiai tyrimai, kuriuose figūruoja keleto nukentėjusiųjų pavardės, o jų vardu paimti kreditai siekia per 4 tūkst. litų. Išsigandęs atsakomybės, vaikinas nuo ikiteisminio tyrimo pasislėpė.

28 metų Vidas Stočkus nuo pareigūnų pasislėpė 2009-ųjų gruodį, išgirdęs teismo nuosprendį už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Dėl šios nusikalstamos veikos jis buvo sulaikytas 2008 metų rudenį vienoje Šiaulių degalinėje. Teismo metu jis pripažino, kad į degalinę atvažiavo, norėdamas parduoti kvaišalų iš matymo pažįstamam vyrui. Tačiau čia jį pasitiko policijos pareigūnai su narkotinių medžiagų ieškoti apmokytu šunimi, kuris iš karto parodė, kad V. Stočkus turi kažką neleistino. Vaikinas atgniaužė ranką ir pareigūnams atidavė servetėlėje suspaustas penkias psichotropines tabletes.

Dveji metai laisvės atėmimo už kvaišalų platinimą vaikinui buvo nepriimtini ir jis nuo teisėsaugos pasislėpė.

Žinančius apie šių asmenų buvimo vietą, Šiaulių apskrities policija prašo apie tai pranešti.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingam pasauly

teisingam pasauly portretas
turciai dalinasi su ubagais,tai nematau cia nieko blogo,Sedzius net nepajaustu to trukumo,as taip manau,o mergele lai eina dirbti ,tai maziau jam kainuos.juk ne invalide yra,dirbt gali,o proto invalidai ,kaip skaitosi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių