Į teisiamųjų suolą sės 27 sodybas apvogęs vyras

Molėtų rajono apylinkės prokurorai teismui perdavė bylą, kurioje 13 kartų anksčiau teistas vyras kaltinamas įsibrovimais ir vagystėmis iš 27 sodybų Molėtų rajone.

Anot prokuratūros, atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad visos nusikalstamos veikos padarytos nuo 2010 metų birželio iki 2011 metų kovo Alantos, Balninkų, Čiulėnų, Dubingių, Giedraičių, Joniškio, Luokesos ir Suginčių seniūnijose.

Jaunuolis, kaip įtariama, įsilauždavo ne tik į gyvenamuosius namus, bet ir į garažus, sandėliukus, ūkinius pastatus, dirbtuves, lauko virtuves, pagrobdavo įvairių metalinių bei namų apyvokos daiktų, indų, baldų, buitinės technikos, darbo įrankių, autotransporto detalių, metalo laužo.

Vyras prisipažino, kad pavogtus metalinius daiktus pridavė į metalo laužo supirktuvę, buitinę techniką, darbo įrankius pardavė nepažįstamiems žmonėms, o keletą daiktų buvo pasilikęs sau – juos policijos pareigūnai per kratą rado bei grąžino savininkams.

Anot prokurorų, nemaža dalis nukentėjusiųjų dėl vagystės į teisėsaugos įstaigas nesikreipė, nes visos apvogtos sodybos tuo metu buvo laikinai negyvenamos. Tikrinant parodymus, kaltinamasis nurodė visas apvogtas sodybas. Tyrimas užtruko dėl apvogtų sodybų savininkų nustatymo, nes jų kaimynai nepažinojo.

Beveik visi nukentėjusieji sodybų šeimininkai pareiškė civilinius ieškinius žalai atlyginti iš viso už beveik 131 tūkst. litų.

Apklausos metu vyras dėl nusikaltimų padarymo gailėjosi ir žalą žadėjo atlyginti.

Niekur nedirbantis ir dar trisdešimties metų neturintis kaltinamasis prisipažino padaręs šias nusikalstamas veikas.

Jam pateikti kaltinimai dėl vagystės ir dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Didžiausia įstatymuose numatyta bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jetaw

Jetaw portretas
O kdel jis dar jaunas? Turejo kaleti keliasdesims metu uz nusikaltimus. Habitualus nusikaltelis. I sunkiu darbu kolonija bent deimciai metu!

Jetaw

Jetaw  portretas
prastai rasau :)

london

london portretas
tai mentai jam visas apsvarintas sodybas prikabino,o tas sutiko,mazesni sroka gaus :-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių