Pedofilijos skandalo metu atleista prokurorė skundžiasi Strasbūrui

  • Teksto dydis:

Per Garliavos pedofilijos skandalą pareigose pažeminta prokurorė Rita Čivinskaitė apskundė Lietuvą Europos Žmogaus Teisių Teismui, penktadienį rašo laikraštis „Lietuvos rytas“.

51 metų prokurorė turėjo palikti Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojos pareigas. Teisininkė sako, kad žurnalistų ir politikų kišimasis pažeidė jos teises ir neužtikrino teisės į teisingą gynybą.

Anot „Lietuvos ryto“, skunde Strasbūro teismui R. Čivinskaitė mini ir prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimus tuometiniam generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui rasti ir nubausti neatsakingai dirbusius pareigūnus.

„Aš labai nukentėjau, pradedant atsiradusiomis sveikatos problemomis, baigiant viešu pažeminimu. Nukentėjau ir kaip žmogus, ir kaip teisininkė“, - dienraščiui sakė prokurorė.

Dabar jau miręs kaunietis Drąsius Kedys verslininką Andrių Ūsą, buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

A.Ūsas dėl kaltinimų buvo išteisintas po mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bob

Bob portretas
fioletinis virusas ilgam, gydikites kol dar nelabai brangu, bet vargu ar pades

linkiu laimėti

linkiu laimėti portretas
ir kad būtų įvardintas faktas, kad mūsų aukščiausieji pareigūnai begėdiškai kišosi į teisėsaugos darbą, tuo tik dar daugiau viską supainiodami. Nepamiršiu niekada Landsbergio šlykščių straipsnių, Degutienės patarimų išsižadėti motinai vaiko, prezidentės šališkumo. Visi turi būti įvertinti. Įdomu, ar kada atsiprašys nekaltų aukų?

tai

tai portretas
aiskiau negu aisku nes musu kgb...istiniai klapciukai /broliujasi su briuselio pedofilais kuriu deka ir vyko garliavos nieksybes o dora ir sazininga prokurore nevykde valantino nurodymu kurie ejo is /auksciau/ visi zino is kur ir kazin ar strasburas pades nes tai surista su auksto rango pedofilais ir ju niekinga grupuote tai toks ivaizdis'demokratinio/ teisingumo/....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių