Į policininką šovęs vairuotojas už grotų praleis trumpiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį iki trejų metų sutrumpino laisvės atėmimo bausmę į Šalčininkų policininką šovusiam tolimųjų reisų vairuotojui.

Vilniaus apygardos teismo balandžio 28 d. nuosprendžiu Eduardas Lunkevičius už sunkų kūno sužalojimą buvo nubaustas pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme. Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, tokia bausmė yra per griežta.

Pasak teismo, nors nusikaltimas yra sunkus ir padarytas apsvaigus nuo alkoholio, tačiau E. Lunkevičius nuteistas pirmą kartą, nepadarė kitų nusikaltimų ar pažeidimų, yra vedęs, teigiamai charakterizuojamas, atlygino dalį žalos nukentėjusiajam pareigūnui.

Be to, pasak teisėjų, svarbi ir paties nukentėjusiojo pozicija – jis nuteistajam atleido ir prašė sušvelninti bausmę. Todėl kolegija konstatavo, kad nagrinėjamu atveju bausmės tikslai bus pasiekti E. Lunkevičiui paskyrus artimą sankcijos minimumui laisvės atėmimo bausmę, o anksčiau paskirta bausmė yra akivaizdžiai per griežta.

Apeliaciniu skundu nuteistasis prašė sumažinti jam skirtą bausmę ir iš jo priteistos žalos atlyginimo dydį. 60 proc. darbingumo netekęs nukentėjusysis prašė priteisti jam didesnes ir turtinės, ir neturtinės žalos atlyginimo sumas. Teismas šiuos nukentėjusiojo prašymus atmetė neradęs tam pagrindų.

Nustatyta, kad tolimųjų reisų vairuotojas į policininką šovė keršydamas už savo neblaivaus sūnaus sulaikymą.

Nusikaltimo metu apkurtusiam patruliui 59-erių metų E. Lunkevičius privalo atlyginti beveik 70 tūkst. eurų turtinę ir 20 tūkst. eurų neturtinę žalą, taip pat 1 400 eurų bylinėjimosi išlaidas.

Nukentėjęs policininkas po įvykio paliko tarnybą.

Bylos duomenimis, 2014 metų sausio 29 dieną G. D., patruliuodamas Šalčininkuose, sustabdė E. Lunkevičiaus sūnų. Patikrinus vairuotojo blaivumą, nustatyta, kad automobilį jis vairavo neblaivus, todėl neteko vairuotojo pažymėjimo.

Tų pačių metų vasarą E. Lunkevičius, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (1,77 promilės), Šalčininkų rajone esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, pamatęs sūnų nubaudusi patrulį, pradėjo jam priekaištauti. Įsiplieskus konfliktui vyras atsinešė iš savo vilkiko kabinos signalinį pistoletą ,,Mateja Start 2“ ir šovė patruliui tiesiai į veidą. Dėl nuo netoli esančio ginklo šūvio akustinio poveikio G. D. patyrė komplikacijas – apkurto dešine ausimi.

Byloje yra vaizdo įrašas, iš kurio matyti, kad nuteistasis iš nedidelio atstumo šovė nukentėjusiajam į galvą.

E. Lunkevičius kaltas prisipažino iš dalies. Teisme jis pasakojo, kad tądien, kai patrulis sustabdė jo sūnaus vairuojamą automobilį, jis važiavo kartu. Po kurio laiko automobilių stovėjimo aikštelėje pamatęs jo sūnų nubaudusį patrulį, pradėjo šiam dėl to priekaištauti. Kilus žodiniam konfliktui, E. Lunkevičius nuėjo į savo krovininį automobilį ir iš jo pasiėmė Lenkijoje pirktą startinį pistoletą. Sugrįžęs nusitaikė į nukentėjusįjį G.D. ir iššovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Kokia persasi isvada: saudykit i pareigunus, nes teismas jus apgins. O kaip butu, jei sautu i teiseja? TOKIA SISTEMA TEISMUOSE, TOKS IR TEISINGUMAS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių