Į Lietuvą neįleisti du Rusijos motociklininkai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Lietuvą neįleisti du Rusijos motociklininkai, į šalį bandę įvažiuoti iš Baltarusijos, BNS patvirtino Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Pasak VSAT atstovo, 1971 ir 1979 metais gimę motociklininkai negalėjo nurodyti savo įvažiavimo į Lietuvą tikslo, taip pat vieno jų motociklas buvo su sovietine simbolika.

„Pusę keturių Medininkų kontrolės punkte pasienyje su Baltarusija pasieniečiai neįsileido dviejų Rusijos piliečių motociklininkų. Pirmasis vairavo „Suzuki“ motociklą su rusiškais numeriais, antrasis „Honda“ motociklą su rusiškais numeriais, abu jie neįleisti, nes neturėjo atvykimo tikslą pateisinančių dokumentų, negalėjo nurodyti savo vykimo tikslo“, – pasakojo G.Mišutis.

„Pirmo motociklas buvo paženklintas sovietine simbolika, ir tai buvo dar viena priežastis jo neįleisti, buvo įvairūs užrašai, penkiakampė žvaigždė“, – pridūrė VSAT atstovas.

Pasak G.Mišučio, pirminiais duomenimis, į Lietuvą įvažiuoti bandę motociklininkai į šalį nebuvo įleisti pernai tuo pačiu metu – ir sprendimą jų nepriimti priėmė tiek Lietuvos, tiek Lenkijos pareigūnai.

Pernai balandžio pabaigoje daugiau kaip dešimt Rusijos motociklininkų, galimai susijusių su rusų baikerių kontroversišku žygiu į Berlyną pergalei prieš nacių Vokietiją pažymėti, nebuvo įleisti į Lietuvą. Jų tuomet neįleido ir Lenkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jotautas

Jotautas portretas
čia tas, kuris rašo k...rusai yra mano geras pažįstamas iš Maskvos. Čia toks jo humoras. Jis gudriai rašo:„...klastingai užpuolė Vokietiją". Suprask - hitlerininkai klastingai užpuolė Rusiją. Kodėl klastingai? O gi Stalinas ir Hitleris buvo nutarę draugiškai nepulti vieni kitų (draugiškai pasidalinti Europą - Molotovo-Ribentropo paktas). Jo žodžiai „pasmerkime žiaurius komunistus" reiškia - pasmerkime fašistus. Bolševikai nieko blogo nepadarė. Jie nenužudė gulaguose, karuose ir represijose 60 milijonų žmonių, tame tarpe ir rusų. Manau tas draugelis iš Maskvos man nuoširdžiai padėkos už išaiškinimą.

Ričardas

Ričardas portretas
Tam f - antisemitui Joneliui. Per mažai tau išaiškino teisme? Vėl skleidi tautinę nesantaiką? Nevadink visų žmonių žydšaudžiais. Kiekvienoj tautoj yra ir gerų, ir blogų žmonių. Niekas baltaraiščių neteisina. Lietuviai daug žydų ir išgelbėjo. Kas tu per žmogus? Visą laiką prasivardžiuoji. Visada esi piktas, ant viso pasaulio įtūžęs. Gal sunki vaikystė buvo, gal tėvai buvo girtuokliai? Žmogau, atsigauk, pasaulis ne vien juodas.

Atsakimėlis

Atsakimėlis portretas
Pirma įsileisime vilkus dviratininkus, o po to, kaip Gruzijoje ir Ukrainoje, atvažiuos ir draugiški tankai.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių