Į Lietuvą neįleista pasą su suklastotais spaudais pateikusi ukrainietė

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai į Lietuvą neįleido Ukrainos pilietės, nes jos pase aptiko suklastotus sienos kirtimo spaudus. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai užsienietei panaikino daugkartinę Šengeno vizą ir artimiausiu metu ją išsiųs iš Lietuvos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai tikrino reisu iš Kijevo atvykusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pareigūnams įtarimų sukėlė 28 metų ukrainietės pateiktame pase buvę spaudai, neva liudijantys, jog užsienietė jau anksčiau buvo atvykusi į Šengeno erdvę. Paaiškėjo, kad jie – suklastoti.

Tuo įsitikinę pasieniečiai anuliavo moteriai išduotą daugkartinę Šengeno vizą. Kadangi šiuo atveju Ukrainos pilietė yra laikoma užsieniete, kuriai atsisakyta leisti atvykti į šalį, ikiteisminis tyrimas nepradėtas, pranešė VSAT.

Užsienietė naktį praleido specialioje tarnybinėje Vilniaus oro uosto užkardos patalpoje, skirtoje neįleistiems asmenis. Ukrainietę artimiausiu metu planuojama reisu į Kijevą išsiųsti iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių