Į Lietuvą gabenamus rūkalus vairuotojas slėpė po rusiškais obuoliais

  • Teksto dydis:

Du šimtus penkiasdešimt dėžių kontrabandinių cigarečių į Lietuvą mėginęs įvežti Rusijos pilietis jas slėpė po rusiškais obuoliais.

Kaip teigia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), toks neįprastas krovinys ir maršrutas atkreipė pareigūnų dėmesį – pastaraisiais metais dažniau tenka girdėti apie Rusijos pareigūnų sulaikomą ir naikinamą Europos Sąjungos (ES) šalių produkciją.

Rusijos piliečio R. G. vairuojamas vilkikas „Volvo“ į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo pirmadienio pavakarę. Vairuotojas deklaravo, kad tranzitu per Lietuvą į Karaliaučių ketina vežti obuolius. Muitinės pareigūnams toks krovinys pasirodė labai neįprastas, todėl buvo nuspręsta vilkiką patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad didesnę dalį krovinio sudaro į identiškas dėžes sukrautos cigaretės.

Muitininkai išsiaiškino, kad puspriekabės gale buvusios dėžės su obuoliais buvo tik priedanga 125 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabandai. Nelegalių cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 375 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas R. G. sulaikytas dviem paroms, pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Nelegalios cigaretės anksčiau taip pat buvo aptinkamos po grūdais, bulvių ar svogūnų maišais, obuolių džemu, jautienos konservais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
reikejo runkelius vest butu gal neispirke?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių