Į Lenkiją pats nežinia ko – latvio sunkvežimyje aptiko 15 dėžių nelegalių cigarečių

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pirmadienį Prienuose sulaikė reto įžūlumo nelegalių rūkalų gabentoją: Latvijos pilietis pernelyg nesislėpdamas ramiausiai sunkvežimiu vežėsi 15 dėžių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių. Tačiau labai pasimetė, kai mieste jį sustabdė muitinės kriminalistai.

Latvijos piliečio G. G. vairuojamą „Mercedes-Benz Sprinter“ muitinės pareigūnai sustabdė Prienuose, vasario 5– ąją, apie 22 val. vakaro. Pareigūnams krito į akis tai, kad vairuotojas labai susijaudinęs ir sutrikęs – pasisakė, kad važiuoja į Lenkiją, tuščiomis, tačiau nesugebėjo nurodyti savo kelionės tikslo.

Nuspręsta sunkvežimį detaliai patikrinti ir „kelionės tikslas“ netrukus buvo surastas: krovininėje dalyje, prie priekinės sienelės pareigūnai aptiko 15 dėžių (7 500 pakelių) baltarusiškų cigarečių „NZ Black“ ir „Minsk“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 21 tūkst. eurų. Nelegaliai gabenti rūkalai sulaikyti, sulaikytas ir apie 10 tūkst. eurų vertės automobilis.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Latvijos pilietis taip pat sulaikytas dviem paroms.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktumas jama

piktumas jama portretas
na ko europos sajungos vidury? , stabdineti ir kabinetis? , is europos sajungos krovinys nevyko? , ant sienos su ne sajunga nepagavo?. Labai nemalonu skaityti tokias kiaulystes?, tai mes savi ar ne klausimas?Savam kieme patys save gaudom?Fui

juozas

juozas portretas
Ko kabinėtis prie "braliuko"?latviai,jei ir sučiups,tai bent nepaleis dūmais,kaip mūsiškiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių