Į areštinę pakliuvo vyrai, bandę prakišti dokumentų klastotes

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė ukrainietį ir lietuvį, kurie kontrolės metu pateikė suklastotus vairuotojų pažymėjimus. Abu vyrai atsidūrė areštinėje.

Pirmadienį vakare VSAT pareigūnai kelyje Marijampolė – Suvalkai, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, patikrinti sustabdė prancūziškais registracijos numeriais pažymėtą lengvąjį automobilį „Mercedes Benz E-Class“. Jį vairavęs 42 metų Ukrainos pilietis pasieniečiams pateikė savo šalies vairuotojo pažymėjimą, kuris sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad šis dokumentas – visiška klastotė.

Po apklausos VSAT pareigūnai ukrainietį uždarė į areštinę, o jo vairuotas automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Tą pačią dieną Kalvarijos užkardos pasieniečiai analogiškomis aplinkybėmis sulaikė ir klastote disponavusį lietuvį. Dvidešimtmetį Anykščių rajono gyventoją, vairavusį Lietuvoje registruotą „Volkswagen Phaeton“, VSAT pareigūnai sustabdė ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu.

Paaiškėjo, kad vyras pasieniečiams pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą, o tikrojo savo dokumento jis neteko už tai, kad anksčiau prie vairo įkliuvo neblaivus.

Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Anykštėno mašina laikinai saugoma Kalvarijos užkardoje.

Abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl dokumentų suklastojimo ir disponavimo jais.

Ukrainiečiui ir lietuviui už padarytus nusikaltimus gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių