H.Daktarą teismas paliko už grotų

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad sunkiais nusikaltimais kaltinamas Henrikas Daktaras turi likti suimtas.

Teismas pratęsė suėmimo terminą trims mėnesiams, jį skaičiuojant nuo rugsėjo 4 dienos.

Anot teismo pranešimo, H.Daktaras anksčiau ne kartą teistas, kaltinamas labai sunkių nusikaltimų, už kurių padarymą numatyta net laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė, padarymu. Tai rodo didelį tiek asmens, tiek padarytų veikų pavojingumą visuomenei. Kaltinamasis turi ryšių užsienyje, jam pateikti kaltinimai, kad užsienio valstybėje gyveno su kito asmens suklastotais dokumentais, buvo sulaikytas išdavus Europos arešto orderį. Šios aplinkybės rodo, kad kardomųjų priemonių skyrimo tikslai gali būti pasiekti tik griežčiausia kardomąja priemone.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Klaipėdos apygardos teismo nagrinėjama didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje Kauno nusikalstamo pasaulio lyderiu tituluojamas H.Daktaras kaltinamas dėl ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos, šešių žmonių nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, kėsinimosi nužudyti tris asmenis iš savanaudiškų paskatų, plėšimų, neteisėto laisvės atėmimo, turto prievartavimų, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Su H.Daktaru teisiamiems 15 kaltinamųjų inkriminuoti sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai, padaryti 1993-2000 metais.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių „Kauno daktarai“ susikūrė 1993 metais.

Liepos mėnesį vykusiame teismo posėdyje prokuroras H.Daktarui ir kitam teisiamajam Egidijui Abariui pasiūlė skirti įkalinimą iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: Henrikas DaktarasDaktarų byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
šalia jo sėdės seimo mafijos vadeiva toks Qbilijus?

Qbilistanas

Qbilistanas portretas
ginkluotas susivienimas, bet pas Henka nei karto jokio ginklo apart muziejinio nerado. cia ji persekioja ir tiek

apie

apie portretas
89%-seimo reiketu padaryti hanytes kameros draugais:(
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių