Iš gyvenimo pasitraukė aktorius V. Šapranauskas (komentarai)

Ketvirtadienį iš gyvenimo pasitraukė aktorius, laidų vedėjas, humoristas Vytautas Šapranauskas. Balandžio 19 dieną, jam būtų suėję 55 metai.

Rastas negyvas namuose

Žinią apie populiaraus aktoriaus mirtį portalui 1kaunodiena.lt patvirtino Vilniaus policija. Pareigūnai iškvietimą į V. Šapranausko butą Vilniuje, S. Konarskio gatvėje, gavo 14 valandą.

Aktorius rastas negyvas savo namuose. Neoficialiais duomenimis, jis pasikorė vonioje.

„Daugiau jokios papildomos informacijos negalime suteikti. Kai tik bus įmanoma, išplatinsime pranešimą. Kol kas galime kalbėti apie patį mirties faktą ir kad jis rastas savo namuose“, – teigė Vilniaus apksrities policijos Viešųjų ryšių poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Jo teigimu, pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Šiuo metu atsakingi pareigūnai dirba įvykio vietoje.

Pastarąsias keletą dienų prieš nelaimę portalas 1kaunodiena.lt mėgino susisiekti su aktoriumi, kad susitartų dėl pokalbio, tačiau jo telefonas buvo nuolat išjungtas.

Kaimynai – nekalbūs

Sužinoję apie nelaimę ketvirtadienį prie namo S. Konarskio gatvėje, kuriame gyveno V.Šapranauskas, ėmė būriuotis žmonės. Situaciją pro langus stebėjo kaimynai. Teritorijoje budėjo keli policijos automobiliai.

Apie 16 val. prie namo privažiavo „Grindos“ automobilis, į kurį buvo įneštas mirusiojo kūnas.

Žurnalistų kalbinti aktoriaus kaimynai buvo prislėgti ir nekalbūs.

Vienas talentingiausių aktorių

V. Šapranauskas yra dirbęs Vilniaus mažajame teatre, pastaruoju metu buvo „Domino“ teatro aktorius.

„Jis labai talentingas žmogus, vienas talentingiausių Lietuvos aktorių – ir komiško, ir dramatiško plano. Buvo žvaigždė tikrąja to žodžio prasme“, – ketvirtadienį sakė Teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis.

Teatro sąjungos vadovo teigimu, V.Šapranausko mirtis yra šiurpi tragedija, ir sunku spėlioti, kodėl ji įvyko.

„Sunku spėti, kodėl įvyko, kas įvyko. Jei jis būtų realizavęs save daugiau profesionalioje teatro scenoje, jis būtų gal... Gal beprasmybę kažkokią pajuto – sunku pasakyti“, – svarstė jis.

V. Šapranausko kolega choreografas Jurijus Smoriginas tragišką žinią sužinojo iš „Kauno dienos“ žurnalistės ir iš pradžių nepatikėjo: „Ne, ne, ne... Vytautas mirė?“ – prislopintu balsu perklausė J. Smoriginas.

Jis sakė su V. Šapranausku senokai bendravęs. „Mes geri kolegos, bet tik darbo kolegos. Jėzau, koks siaubas. Tokio talento neteko Lietuva! Vien vidutinybės liko dabar”, – atsiduso choreografas.

Didžiulė netektis Lietuvai

„Labai mylėjome ir gerbėme Vytautą, visada palaikėme ir rėmėme šį talentingą menininką. Nepaprastai liūdną dieną reiškiame nuoširdžią užuojautą mūsų kolegos V. Šapranausko artimiesiems ir bendražygiams. Tai didžiulė netektis visai Lietuvai. Kol kas sunku susitaikyti su mintimi, kad šio žmogaus nebėra“, – sako TV3 televizijos generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Šioje televizijoje V. Šapranauskas ne vienerius metus vedė televizijos projektus „Chorų karai“, „Šok su manimi“, buvo „X Faktoriaus“ komisijos narys, dalyvavo kitose laidose.

Jis atliko vaidmenis filmuose „Valentinas vienas“, „Zero 2”, „Vilniaus getas“, taip pat vaidino TV seriale „Moterys meluoja geriau“, spektakliuose „Trys seserys“, „Vilnius-Dakaras“, „Nuodėmių miestas“, „Mano žmonos vyras“, „Vyšnių sodas“ ir kituose.

V. Šapranauskas buvo susituokęs su Daiva Šapranauskiene, su kuria susilaukė sūnaus Gyčio ir dukters Judrės. Vėliau aštuonerius metus palaikė romantiškus ryšius su aktore Rimante Valiukaite, pastaruoju metu gyveno su pop grupės „ŠarkA“ nare Ieva Stasiulevičiūte.

„Nekalbėsiu nieko. Jūs mane labai nustebinote”, – išgirdusi žinią apie aktoriaus mirtį, „Kauno dienos" žurnalistei šiandien sakė R. Valiukaitė.

I. Stasiulevičiūtė savo socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienio vakarą parašė: „Vis dar negaliu patikėti, kad taip atsitiko... Jis visada liks mano širdyje“.

Ieva įdėjo nuotrauką, kurioje ji yra kartu su besišypsančiu Vytautu. Šis įrašas sulaukė šiltų užuojautos žodžių ir per 6000 paspaudimų „patinka“.

Buvo suplanuoti pasirodymai

Ateinantį šeštadienį V. Šapranauskas turėjo pasirodyti savo „Juodojo humoro turo“ per Lietuvą šou Druskininkuose. Kitą savaitę buvo numatyti jo pasirodymai Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

Geras V. Šapranausko draugas televizijos laidų Vitalijus Cololo įsitikinęs, kad V. Šapranausko vietos Lietuvos humoro elite dar labai ilgai niekas nesugebės užimti.

„Aš apie jo problemas daug daugiau žinau nei visi kiti, bet ar dabar jas reikia žinoti visiems? Nereikia. Apkritai apie humoristus žmonės visada galvoja, kad jei jie yra linksmi ekrane, reiškia ir gyvenime“, – kalbėjo V. Cololo, užsiminęs, kad apie galimą tragediją jis visiškai nenutuokė.

Su V. Šapranausku jis teigė kalbėjęsis prieš savaitę. „O prieš tris savaites kartu į Londoną važiavom ir kartu grįžom. Vakar skambino TV3 televizijos atstovai, kad mes su V. Šapranausku gegužės 3 d. per televizijos dvidešimtmetį atgaivintume radijo stotį „Puikioji“. Ateities planai buvo šviesiausi“, – sakė V. Cololo.

Užsiminė netikįs Dievu

„Netikiu nei tuo, nei tuo, nemačiau šviesos tunelio gale, netikiu Dievo egzistavimu ir pomirtiniu gyvenimu. Geriau man duokite pinigų“, – anksčiau interviu „Kauno dienai“ kaip visada saviironiškai kalbėjo V. Šapranauskas.

Paklaustas, ar dažnai gyvena šia akimirka, aktorius atkirto:

„Visą laiką! Neseniai iš vaizdo kasečių nuomos buvau pasiėmęs „Šogunį” - „Vyriausiąjį vadą”. Ten sako: „Rytojus neegzistuoja. Yra dabar”. Gali neatsibusti. Gal drebėjimas bus? Spitake nebuvo žemės drebėjimo. Staiga dėjo, ir tūkstančių žmonių nėra“.

Jo nuomone, aktorystė – sugebėjimas apgauti žiūrovą.

„Nesuprantu tų aktorių, kurie kelios valandos iki vaidinimo sako: nelieskite manęs, turiu įsikūnyti į vaidmenį. Jei esi geras aktorius – turi sugebėti", – yra sakęs V. Šapranauskas.


Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Vaikų linija www.vaikulinija.lt

116 111

Kasdien 11.00-21.00

Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt

8 800 28888

Visą parą

Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt

8 800 60700

Visą parą

Pagalbos moterims linija

8 800 66366

I-V 10.00-21.00

Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba)

8 800 77277

I-V 16.00-20.00

Dingusių žmonių šeimų paramos centras

8 800 26161 8 5 2773135

I-V 8.00-16.00

Panevėžio paguodos telefonas

8 45 500965

I-V 20.00-8.00

Vilniaus moterų namų krizių centras

8 800 22008

I-V 9.00-17.00

Vaiko raidos centras

8 5 275 75 64

Visą parą

Psichologinė pagalba internetu

Vaikų linija

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt

Atsako per dvi dienas

Jaunimo linija

Registruotis ir rašyti svetainėje: http://jppc.lt/draugas

Atsako per tris dienas

Vilties linija

Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt

Atsako per tris dienas

Šiaulių jaunimo linija

Rašyti: kasnutiko@yahoo.com

Atsako per tris dienas



NAUJAUSI KOMENTARAI

ATA

ATA portretas
matyt, pagaliau suprato iki ko nusirito... ilsėkis ramybėj, o tai TV per tave nustojau žiūrėti , jau senai.

gerai kad padvese

gerai kad padvese portretas
iškrypėlis matyt narkotikų užvartojo

...

... portretas
ant baltu arkliu uzsoko..
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių