Gruzinai per Lietuvą bandė patekti į Vokietiją

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje  pasieniečiai sulaikė du gruzinus. Šengeno vizų neturėję užsieniečiai autobusu bandė pasiekti Vokietiją.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį maršrutinį autobusą „Setra“. Jo maršrutas buvo Ryga-Kaunas-Berlynas.

Pasieniečiams tikrinant autobuso keleivių dokumentus nustatyta, kad į Vokietiją vykusių 31 ir 33 metų Gruzijos piliečių pasuose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Pirminiais duomenimis, gruzinai nelegaliai kirto Baltarusijos ir Latvijos sieną. Tuomet iš pastarosios šalies per vidinę ES sieną jie atvyko į Lietuvą.

Kalvarijos  pasieniečiai sulaikytuosius išlaipino iš autobuso, kuris išjudėjo numatytu maršrutu, ir uždarė į areštinę. Vyksta tyrimas, nustatinėjama sulaikytųjų teisinė padėtis Lietuvos Respublikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių