Gruziną nutvėrė su heroinu

  • Teksto dydis:

Pasieniečiams įkliuvo į Užsieniečių registracijos centrą (URC) Pabradėje grįžęs jame gyvenantis gruzinas, mėginęs įsinešti kvaišalų. Prieglobsčio Lietuvoje besiprašantis užsienietis turėjo teisę parai išeiti iš URC teritorijos.

Antradienį vakare URC dirbę šio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padalinio Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai patikrino į centrą begrįžtantį 29 metų Gruzijos pilietį. Turėta žinių, kad šis vyras gali mėginti įsinešti draudžiamų daiktų.

Paaiškėjo, kad užsienietis po apatiniais drabužiais buvo paslėpęs polietileno maišelį, kuriame rasta 16 folijos lankstinukų. Juose buvo rusvos spalvos milteliai. Pirminiais duomenimis, tai gali būti heroinas, tačiau tiksli kvaišalų kilmė bei svoris paaiškės po to, kai radinį ištirs ekspertai.

VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Po apklausos Gruzijos pilietis uždarytas į areštinę.

Nuo šių metų sausio 18 d. URC gyvenantis vyras buvo sulaikytas prie sienos su Baltarusija. Tuomet jis pateikė prašymą suteikti prieglobstį Lietuvoje ir buvo apgyvendintas URC. Prieglobsčio prašytojai, kol nagrinėjami jų prašymai, gali 24 valandoms išeiti iš URC teritorijos.

Balandį gruzino prašymą nagrinėję Migracijos departamento pareigūnai nusprendė jo netenkinti, o užsienietis turėjo būti išsiųstas į kilmės šalį. Tokį sprendimą Gruzijos pilietis apskundė teismui, tad ši aplinkybė leido užsieniečiui toliau laikinai gyventi URC ir turėti teisę parai išeiti iš centro.

Užsieniečių registracijos centras yra specializuotas VSAT padalinys, skirtas laikyti sulaikytus užsieniečius ir teismo arba Migracijos departamento sprendimu laikinai apgyvendinti prieglobsčio prašytojus, vykdyti užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

URC šiuo metu gyvena 180 užsieniečių. 67 iš jų yra prieglobsčio prašytojai, likusieji - sulaikyti nelegalūs migrantai.


Šiame straipsnyje: heroinasnarkotikaikvaišalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių