Ginčas dėl neišvalyto tualeto baigėsi mirtimi ir kalėjimu

Kauno apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį dviem jaunuoliams, jie pripažinti kaltais dėl itin žiauraus nužudymo.

Jurbarko rajono gyventojams M.Ž. (gim. 1993 m.) ir Š.S. (gim. 1992 m.) teismas paskyrė 8 metų ir 6 mėnesių bei 12 metų laisvės atėmimo bausmes, pranešė teismas.

M.Ž. ir Š.S. nuteisti už tai, kad praėjusių metų vasario 22 dieną per konfliktą tyčia sudavė nukentėjusiajam kumščiais ir kojomis į galvą, krūtinę, šonus, kojas. M.Ž. dar užšoko ant aukos krūtinės ir pilvo. Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusysis mirė įvykio vietoje.

Kaltinamasis M.Ž. kaltas prisipažino ir nurodė, kad su Š.S. nusipirko šešis litrus alaus ir kartu gerdami nusprendė, jog reikia pamokyti nukentėjusįjį, nes jis neatliko darbo – neišvalė lauko tualeto. Jis paaiškino, kad nuėję pas nukentėjusįjį, jį išsitempė lauk ir pradėjo spardyti kojomis, mušti rankomis.

Kaltinamasis teigė, kad nukentėjusįjį mušė stipriai ir ilgai – pusę valandos, gal valandą. Jis teigė, kad primušę nukentėjusįjį, jį nuvilko į virtuvę ir paliko ant grindų, tikėjosi, kad primuštas nukentėjusysis nepaeis dieną ar dvi, bet nesitikėjo, kad nuo patirtų smūgių jis mirs. M.Ž. gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo.

Kaltinamasis Š.S. pripažino dalį kaltės dėl jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos padarymo ir nurodė, kad norėjo pamokyti nukentėjusįjį dėl skolos ir neišvalyto tualeto. Jis paaiškino, kad sudavė gal kartą kumščiu į veidą ir spardė į kojas. Taip pat Š.S. teigė, kad M.Ž. liepė jam atnešti kirvį, kuriuo norėjo pagąsdinti, kad nukirs rankas, tačiau kirvio nerado.

Š.S. nurodė, kad savo veiksmais nenorėjo sukelti tokių pasekmių ir tikėjosi, kas nukentėjusiajam nuo smūgių tik paskaudės ir viskas bus gerai. Š.S. teigė, kad labai gailisi dėl savo veiksmų ir atsiprašė nukentėjusiųjų.

Kauno apygardos teismas M.Ž. skyrė 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Prie šios laisvės atėmimo bausmės dar pridėta dalis bausmės, skirtos 2011 metų birželio 1 dienos teismo nuosprendžiu.

Š.S. teismas skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Ją skirta atlikti pataisos namuose.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Štai

Štai portretas
Kur veda laukinis kapitalizmas, jo filosofija. Nu, neapsakomas jaunų žmonių žiaurumas. Kas juos augino? Kokioje aplinkoje šie jaunuoliai gyveno, kad taip žiauriai galėjo talžyti žmogų, tyčiotis iš jo? Kas jie tokie iš viso, kad šitaip galėtų elgtis su kitu žmogum? Įkalinti juos reikėjo taip pat žiauriai ir negailestingai už tokį nusikaltimą - iki gyvos galvos...Iš jų jau žmonių nebebus.

kaip visada

kaip visada portretas
Fantastika! 8 - 12 metu uz itin ziaru nuzudyma...

Pasakykite

Pasakykite portretas
kas ir kur moko vaikus zmogiskumo.Uzaugo jie laisvoje Lietuvoje.As uzaugau Lietuvoje,toj smerkiamoj,bet mane ugde tevai,mokytojai ir gamtos grozis.As iskridusi vabzdi nemusu,netraiskau,o isveju lauk.Mustyniu,riksmu,gincu,negaliu pakelti visiskai,nes tai sujaukia mano vidine ramybe.Kai ijungiu TV ir pamatau ka rodo,supykina.Matau,ka ziuri ir zaidzia kompu anukai ir ju draugai,siurpstu,bet tevai leidzia,o kistis ar patarti negaliu,nes dabar "kiti laikai", seni turi tyleti,dabar jaunystes ir nuogu bambu kultas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių