Teismas pradėjo nagrinėti jaunuolio nužudymą Panevėžyje

Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą dėl šiemet balandį Rožyno mikrorajone įvykdyto jaunuolio nužudymo.

Bylos duomenimis. balandžio 23-ąją apie vidurnaktį, trys jaunuoliai, iš kurių du tuo metu buvo nepilnamečiai, užpuolė kitus tris šio mikrorajono gyventojus. Vienam iš jų – 26 metų panevėžiečiui buvo padaryti mirtini sužalojimai, kitam nesunkiai sutrikdyta sveikata. Trečiam nukentėjusiajam nuo užpuolikų pavyko pasprukti.

Į teismo posėdį kaltinamieji N. B. ir A. K. atvežti iš areštinės. Jie yra kaltinami dėl nužudymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo. Teismas jiems yra skyręs kardomąją priemonę – suėmimą.

Kaltinamasis G. J. nėra sulaikytas. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. G. J. kaltinamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Kaltinamojo G. J. tėvas pateikė teismui prašymą atleisti jo sūnų nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą su užstatu arba be jo. G. J. sutiko šios dienos posėdyje duoti parodymus apie įvykį. Teismas jaunuolį penktadienį ir apklausė. Savo kaltę vaikinas pripažino visiškai.

Kitas teismo posėdis vyks sausio 12 dieną. Teismas planuoja išklausyti nukentėjusiuosius. Į sausio 22 d. posėdį bus kviečiami liudytojai, kurių byloje yra penki.

„Kaltinamųjų parodymai yra šiek tiek prieštaringi, tačiau ta priežastis buvo menkavertė arba aiškios priežasties net nebuvo. Pagal byloje esančius duomenis, prieš tai buvęs vieno iš kaltinamųjų žodinis konfliktas su nukentėjusiuoju (...) ir dėl vieno iš kaltinamųjų ir nukentėjusiojo buvusios nedidelės pinigų skolos“, – rugsėjį baigus bylos tyrimą žurnalistams sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Donatas Skrebiškis.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams prireikė mažiau nei dviejų parų, kad nustatytų ir sulaikytų įtariamuosius, to paties mikrorajono gyventojus.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad netoliese gyvenantį jauną vyrą, einantį miškeliu su dviem jaunesniais draugais, naktį užpuolė keli jaunuoliai. Vienas iš užpultųjų spėjo pabėgti. Likę du buvo mušami, spardomi, daužomi medine lazda. Vienas sužeistasis, pasiekęs namus, buvo išvežtas į ligoninę, o griovyje netoli muštynių vietos surastam jo draugui medikai padėti nebegalėjo.

„Vienam iš kaltinamųjų kilo mintis susisiekti su nužudytu asmeniu, jį pamokyti. Kiti kaltinamieji tam pritarė. Susisiekta buvo telefonu, susitikta Rožyne. Nukentėjusieji buvo užpulti, įvyko konfliktas“, – sakė prokuroras.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų Baudžiamasis kodeksas numato bausmę nuo 8 iki 20 metų. Šį nusikaltimą padariusiam nepilnamečiui gali būti skiriamas laisvės atėmimas iki 10 metų.


Šiame straipsnyje: teismasPanevėžysnužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Kas is to tardymo vistiek paleis i laisve nes per mazai bus irodymu tai stai kaip cirkas vyksta graudu ziureti ir klausytis

rita

rita portretas
Baisu , dar nepilnameciai, o jau ilgus metus ragaus kalejimo duonos. uz toki ziauruma ir turi sodint, nepalikti laisvej, tegul atlieka bausme
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių