Gegužę - keturios policijos akcijos

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai siekdami ne tik išaiškinti, bet ir užkardyti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, taip pat skatindami eismo dalyvių tolerantiškumą, pakantumą ir pagarbą vieni kitiems, gegužės mėnesį visoje šalyje organizuos keturias policines prevencines priemones.

Gegužės 4-10 dienomis vyks saugos priemonių (diržų, saugos šalmų, dviračių vairuotojų ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais dėvėjimo) naudojimo ir vaikų vežimo transporto priemonėse kontrolė.

Kartu bus vykdoma ir griežta vairuotojų kontrolė, ar jie, vairuodami, nesinaudoja mobiliojo ryšio priemonėmis, taip pat kontroliuojamas transporto priemonių važiavimo greitis, pirmadienį pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba. 

Minėtu laikotarpiu, gegužės 4-10 dienomis, taip pat minima Trečioji Jungtinių Tautų Saugaus eismo savaitė, kurią paskelbė Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja. Jos tema – vaikai ir saugus eismas keliuose. Policijos pareigūnai, kaip ir kitos mūsų šalies institucijos, prisijungdami prie šios iniciatyvos ir rūpindamiesi vaikų sauga kelyje, visą savaitę organizuos įvairias prevencines saugaus eismo priemones (renginius).

Gegužės 11-17 dienomis vyks pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė, o gegužės 29 dieną - Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota specialioji policinė prevencinė priemonė „Keliautojas“. Dalyvauja 15 Europos šalių, tarp jų – ir Lietuvos policijos pareigūnai.

Gegužės 29-31 dienomis bus tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių