Gaudynes laimėjo policijos pareigūnai

  • Teksto dydis:

Varėnos rajone policijos pareigūnai vaikėsi automobilį, kuriuo vežtos kontrabandinės cigaretės. Pareigūnams pavyko sulaikyti ir automobilį, ir jo vairuotoją.

Praėjusios savaitės pabaigoje, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai, kelyje N. Valkininkai-Daugai-Alytus, patikrinti stabdė be šviesų važiuojantį automobilį „Mercedes Benz". Vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti bei nereagavo į tarnybinio automobilio šviesos ir garso signalus.

Prasidėjo bėglio gaudynės. Sprunkantį automobilį tarnybiniu automobilio vijęsi teisėsaugininkai darsyk mėgino jį stabdyti įjungę švyturėlius. Tačiau „Mercedes Benz" vairuotojas padidino greitį ir nulėkė miško keliuku, Varėnos rajono Vazgirdonių kaimo link.

Bėgliui ignoruojant reikalavimą sustabdyti transporto priemonę, pareigūnai buvo atkaklūs, automobilį vairavusį vyrą pareigūnai sulaikė ties Akmens kaimu, kelyje Vilnius-Varėna-Gardinas, maždaug už 20 kilometrų nuo jo stabdymo vietos.

Sulaikomas vyras nesipriešino. Nustatyta, kad jis – 37 metų Lazdijų gyventojas. Lazdijiškis neturėjo teisės vairuoti automobilį, nes praėjusių metų pavasarį prarado vairuotojo pažymėjimą.

Automobilyje pareigūnai rado beveik 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, žymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Šio krovinio vertė pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra apie 10 tūkst. eurų.

Kontrabandininkas policijai jau yra žinomas, praėjusiais metais administracine tvarka jis buvo baustas už nelegalių rūkalų laikymą ir gabenimą.

Alytaus apskrities VPK pareigūnai tiriantys ekonominius nusikaltimus pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai Lazdijų gyventojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsgaudynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių