Gargždiškiai bus teisiami už narkotikų platinimą

Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Byla perduota nagrinėti Klaipėdos rajono apylinkės teismui. 

Keturi 19-25 metų gargždiškiai policijos pareigūnų pernai rudenį buvo sulaikyti, gavus operatyvinės informacijos apie miesto centre platinamas narkotines medžiagas bei panaudojus nusikalstamos veikos imitacijos modelį. 

Narkotikų pirkėju apsimetusiam modelio dalyviui du kaltinamieji - 25 m E.T. bei 19 m J.D. - 2009 m. rugpjūčio - rugsėjo mėn. per kelis kartus pardavė kelis lankstinukus su kanapėmis. Už vieną maždaug  0,8 gr. dydžio vadinamosios „žolės“ lankstinuką buvo prašoma po 40 litų. 

21 metų R.V. pareigūnams įkliuvo praėjusių metų spalio mėnesį, kai jie sustabdė jo vairuojamą automobilį, kuriame buvo aptikta pardavimui paruoštų beveik 10 gr. kanapių. Kanapių bei jų dalių per kratas buvo rasta  pas visus įtariamuosius. 

Nustatyta, kad nė karto neteisti  jaunuoliai ir patys vartojo narkotines medžiagas, ir jas platino. 

„Gargžduose, kaip ir visoje Lietuvoje, stebima tarp jaunimo plintanti mada rūkyti vadinamuosius lengvuosius narkotikus. Tačiau reiktų priminti, jog toks iš pirmo žvilgsnio neva nekaltas veiksmas, kaip kitų bendraamžių įtraukimas į šį procesą, t.y. kitų pavaišinimas vadinamąja „žole“, teisininkų kalba jau reiškia narkotinių medžiagų platinimą, o tai jau - sunkus nusikaltimas, už kurį laisvės galima netekti net iki 8 metų“, - paaiškino kaltinamąjį aktą byloje surašiusi bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Klaipėdos rajono prokurorė Dalia Stonienė. 

2009 m. Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūra teismams perdavė 6 bylas dėl nusikaltimų, susijusių su narkotinių medžiagų disponavimu. Kaltinimai dėl to pareikšti 12 asmenų.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių