Du rusai Lietuvoje ieškojo geresnio gyvenimo

  • Teksto dydis:

Pagėgių rinktinės pasieniečiai Šakių rajone sulaikė du Rusijos piliečius, motiną ir sūnų, kurie nenaudojamu tiltu per Šešupę neteisėtai perėjo sieną į Lietuvą iš Karaliaučiaus.

Vyras turėjo Rusijos pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos, moteris jokio dokumento neturėjo. Sulaikytieji teigė sieną kirtę ieškodami geresnių gyvenimo sąlygų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai netoli Šakių rajono Bubelių kaimo, prie valstybės sienos su Rusija, sulaikė 29-erių vyrą ir 51-erių moterį, Rusijos piliečius. Nustatyta, kad į Lietuvą užsieniečiai neteisėtai pateko Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio miestelio ribose esančiu nenaudojamu tiltu per Šešupę. Upės viduriu eina Lietuvos siena su Rusija.

Šis tiltas intensyviau buvo eksploatuojamas sovietmečiu. Dabar jis nenaudojamas, tilto praėjimas yra užtvertas grotomis ir uždraustas.

Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusijos piliečiai savaitgalį buvo uždaryti į areštinę, o pirmadienį Tauragės rajono apylinkės teismas abu sulaikytuosius leido suimti mėnesiui.


Šiame straipsnyje: pasienispasieniečiairusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių