Du marijampoliečiai nuo pasieniečių slėpėsi upelyje

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Baltarusija Kenos užkardos pareigūnai sulaikė du neteisėtu sienos perėjimu įtariamus marijampoliečius, kurie ne savo noru išsimaudė upelyje ir bandė pasislėpti pakrantės krūmuose, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį Kenos užkardos pareigūnai Vilniaus rajono Šumsko miestelio prieigose pastebėjo du įtartinus vyrus. Jie melioracijos grioviais, laukais ir krūmingomis vietovėmis judėjo link sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai pradėjo įtartiną porą sekti. Du įtartini vyrai, pasiekę Vilnios upelį, kuriuo šioje vietoje eina siena su Baltarusija, sustojo. Nenutuokdami, kad juos stebi pasieniečiai, jie pakrantėje kažko lūkuriavo, žvalgėsi į visas puses.

Netrukus vyrai įbrido į Vilnią, įtariama, neteisėtai kirto sieną, bet apsisuko ir išlipo Lietuvos krante. Šioje vietoje Vilnia yra negili ir siaura.

Kai įtariamieji pastebėjo besiartinančius pasieniečius, jie vėl šoko į upelį ir bandė pasislėpti tankiais krūmais apaugusioje pakrantėje. Bėgliams sudrausminti buvo paleista belgų aviganė Go-Go. Ji vyrus surado iki pusės įmirkusius Vilnioje.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 24-erių ir 26-erių Marijampolės gyventojai.

Pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Abu marijampoliečiai uždaryti į areštinę.


Šiame straipsnyje: pasienispasieniečiaiVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių