Du Jonavos gyventojai už nužudymą kalės 14 metų

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį dviem Jonavos rajono gyventojams – 24 metų K.S. ir 43 metų S.K., ir pripažino juos kaltais dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo dėl savanaudiškų paskatų bei svetimo turto pagrobimo. Nuteistiesiems skirtos galutinės subendrintos 14 metų laisvės atėmimo bausmės, pranešė teismo atstovė spaudai.

Taip pat teismas priteisė atlyginti nukentėjusiojo žmonai 3,6 tūkst. litų turtinę ir daugiau nei 96 tūkst. litų neturtinę žalą. Nukentėjusiojo sūnui priteista daugiau nei 46 tūkst. litų neturtinė žala.

Anksčiau neteistas K.S. ir penkis kartus teistas S.K. nuteisti už tai, kad 2010 metų rugsėjo 25 dieną Jonavos rajone, prie miško masyvo, būdami neblaivūs ir siekdami sau turtinės naudos – atlygio už atliktus darbus, tyčia sudavė senyvo amžiaus bejėgiškos būklės nukentėjusiajam mažiausiai devynis smūgius kumščiais į galvą, krūtinę, abi kojas. Nuo patirto galvos sumušimo, kraujosruvų, kraujo išsiliejimo ir šonkaulio lūžio nukentėjusysis mirė. Siekdami užkirsti kelią pakviesti pagalbą, skriaudikai pagrobė nukentėjusiojo mobiliojo ryšio telefoną.

K.S. kaltas neprisipažino ir nurodė, kad nukentėjusįjį mušė S.K., kuris ėjo vogti avių, o jis sudavė nukentėjusiajam vieną vidutinio stiprumo smūgį kumščiu į krūtinę, į veidą nemušė. Taip pat K.S. teigė, jog negalvojo, kad tokiu būdu galėjo nužudyti nukentėjusįjį, bei patvirtino, kad norėjo nukentėjusiojo paprašyti sumokėti už medžių vežimą iš miško.

S.K., padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, taip pat neprisipažino ir nurodė, kad nukentėjusiajam nė vieno smūgio nesudavė, nežudė. Jis teigė, kad K.S. kumščiu keletą kartų smūgiavo nukentėjusiajam į galvą ir, sugriebęs už gerklės, jį smaugė. Taip pat vyras patvirtino, kad vieną nukentėjusiojo telefoną pasiėmė pats, o kitą - K.S.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

apeliacija

apeliacija portretas
po panašaus skundos dar plius keturiolika - 28 pats tas niekingiems padarams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių