Iš draugės ir jos motinos pinigus pasisavinęs panevėžietis turės dirbti senelių namuose

  • Teksto dydis:

Namiškių banko sąskaitas ištuštinęs panevėžietis privalės atlyginti beveik 10 tūkst. litų žalą ir dirbti senelių namuose.

Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu V.L. nuteistas dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant dvejiem metams. Taip pat jis privalės atlyginti beveik 10 tūkst. litų ieškinius dviem nukentėjusiosioms - 6550 litų vienai ir 3200 litų kitai. 

Nuteistajam taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - įpareigojimas dirbti 60 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose ir organizacijose, penktadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra. 

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio miesto komisariato tyrėjai nustatė, kad viename bute kartu su nukentėjusia moterimi gyvenęs vyriškis, pristigęs pinigų, be leidimo imdavo draugės ir jos motinos mokėjimo korteles, po to jų vardu - pinigus bankomate. Dažniausiai jam pakakdavo šimto litų, tačiau du kartus buvo pasisavintos ir didesnės sumos - pusantro ir 5 tūkst. litų.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro Gražvydo Kazlausko teigimu, šioje byloje buvo atskleista daugiau kaip pusė šimto šio kaltinamojo padarytų nusikalstamų veikų, jis buvo kaltinamas apgaule įgijęs svetimą turtą atlikdamas finansines operacijas neteisėtai įgyta elektronine mokėjimo priemone ir panaudodamas kito asmens mokėjimo kortelės identifikavimo duomenis.   

Padarytai žalai pagal nukentėjusiųjų pateiktus ieškinius atlyginti prokuroras buvo prašęs taikyti laikiną nuosavybės teisių apribojimą į priklausantį turtą - dalį žemės sklypo ir vienos bendrovės vardines akcijas. 

Baudžiamajame kodekse už apgaule įgytą svetimą turtą numatytos bausmės: viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų, o už neteisėtą disponavimą elektronine mokėjimo priemone ir jos panaudojimą - laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: pinigaivagystėbankomatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Maushas

Maushas portretas
ale koks zertva!

OHO

OHO portretas
Tai dabar dar senelius apgaudinės? Kaip galima nusikaltėlį leisti prie senolių? Griovių kasti, akmenų rinkti tokį tik galima leisti.

jj

jj portretas
Kaip čia suprasti? Pedagoginį išsilavinimą turinčiai lietuvių kalbos mokytojai neleidžiama dirbti pavyzdžiui vaikų darželyje – tam reikalingas specialus išsilavinimas. O štai senelius gali prižiūrėti netgi vagis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių