Didžiojoje Britanijoje sulaikyta penkių lietuvių gauja

  • Teksto dydis:

Per tarptautinę policijos priemonę Didžiojoje Britanijoje pirmadienį sulaikyta penkių lietuvių gauja. Ji įtariama vagystėmis ir kitais nusikaltimais.

Tarp sulaikytųjų ir gaujos lyderis 33 metų N.L., kuriam 2013 metų liepos 2 dieną išduotas Europos arešto orderis, pranešė Policijos departamentas.

Šią savaitę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su kolegomis iš Lenkijos ir Rumunijos dalyvauja Birmingeme vykdomoje tarptautinėje specialiojoje policinėje priemonėje „Trivium III".  Šią priemonę organizuoja  Europos kelių policijos tinklo TISPOL ir Jungtinės Karalystės Centrinės greitkeliu policijos valdyba. Tokia operacija rengiama jau trečią kartą ir kaskart sulaukia vis daugiau dėmesio ir rezultatų. Kelių policijos padaliniai iš įvairių ES šalių suvienija savo pajėgas siekiant eismo saugumo Europos šalyse.

Pirmadienis prasidėjo patikrinimais Jungtinės Karalystės keliuose ir kitose vetose, operaciją koordinuojant iš bendro operacinio centro Birmingeme, įsikūrusio Didžiojoje Britanijoje.

Visą savaitę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų dėmesys ir toliau bus nukreiptas į Didžiosios Britanijos keliais riedančias transporto priemones su Lietuvos registracijos numeriais, į jų vairuotojus ir keleivius. Bus siekiama nustatyti ieškomus, besislapstančius asmenis, tikrinama, ar vairuotojai turi teisę vairuoti, ar jų dokumentai yra galiojantys, ar transporto priemonės yra apdraustos, techniškai tvarkingos. Taip pat didelis dėmesys bus sutelktas į pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius, įstatymų reikalavimus linkusius pažeisti asmenis. Bus vykdomas ir prevencinis darbas, aplankytos lietuvių bendruomenės.

Antradienį planuojamos dvi masinės kelių policijos specialiosios priemonės, o poryt - BBC ir TISPOL TV vykdys tiesioginę transliaciją gyvai.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai Europos kelių policijos tinklo TISPOL veikloje, t. y. atskirų darbo grupių darbe pradėjo dalyvauti 2004 metais. Šio tinklo inicijuotose saugaus eismo akcijoje dalyvaujama nuo 2006-ųjų gruodžio mėnesio.


Šiame straipsnyje: ijos departamentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių