Deportuojamas Naujojoje Zelandijoje už narkotikus kalėjęs lietuvis

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą bus deportuojamas Naujojoje Zelandijoje už narkotikų kontrabandą nuteistas Rokas Karpavičius. Jis buvo paleistas iš kalėjimo anksčiau laiko, rašo nzherald.co.nz.

R. Karpavičius buvo nuteistas kalėti 11 metų ir 3 mėnesius už tai, kad kontrabanda gabeno didelius narkotinių medžiagų „ekstazio“ ir LSD kiekius į Oklandą. Jis taip pat pripažintas kaltu „išplovęs“ 2,25 mln. eurų.

Lietuvis, vietos teisėsaugos duomenimis, bendradarbiavo su Naujosios Zelandijos nusikaltėliais ir siųsdavo į šalį narkotikus, paslėptus granitinėse skulptūrose. Jo pirštų atspaudai buvo rasti ir ant Hario Poterio knygos, siųstos iš Ispanijos: joje aptikta slėptuvė su narkotine medžiaga – LSD.

Išskirtinė prabanga

Narkotikus į Naująją Zelandiją siųsdavęs lietuvis Europoje mėgavosi išskirtine prabanga. Jis sulaikytas Latvijoje 2011 metais, iš kur 2012 metais pargabentas į Naująją Zelandiją ir nuteistas.

Sprendimą išduoti lietuvį priėmė Latvijos vyriausybė. Vyriausybės rezoliucijos reikėjo po to, kai Latvijos aukščiausiasis teismas patvirtino atitinkamą prokurorų sprendimą.

Latvijos pasieniečiai Interpolo ieškomą lietuvį sulaikė Rygos oro uoste 2011 metų gruodį. R. Karpavičius tuomet planavo keliauti į Turkiją.

Praleidęs kalėjime kiek daugiau nei ketverius metus, R. Karpavičius buvo paleistas anksčiau laiko. Jis Naujojoje Zelandijoje laikomas policijos priežiūroje ir trečiadienį bus deportuotas į Lietuvą.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis BNS antradienį sakė, kad informacijos apie planuojamą deportaciją pasieniečiai neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a nakui

a nakui portretas
mum jo reikia? tegul ir sedi sau zelandijoj...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių