Demaskuotas narkotikų kelias iš Lietuvos į Rusiją

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai baigė ilgalaikį tyrimą, kurio metu buvo demaskuotas ir sunaikintas stambaus masto narkotinių (psichotropinių) medžiagų kontrabandos kelias iš Lietuvos į Rusijos Federaciją (RF).

Tyrimo metu Klaipėdos pareigūnai bendradarbiavo su kolegomis iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės ir Kauno apskrities VPK.

Įtariama, kad šią nusikalstamą veiklą organizavo ir vykdė 48 metų kaunietis A.R. ir 44 metų rusas V.L.

Kovą VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Nidos tarptautiniame pasienio kontrolės punkte po privalomųjų muitinės procedūrų patikrintas V.L. vairuojamas visureigis „Mercedes Benz“. Transporto priemonės apžiūros metu po galine sėdyne esančioje daiktinėje rasti ir paimti penki briketai su įtariama narkotinėmis medžiagomis - du briketai su kanapėmis ir jų dalimis (apie 1 kg), du briketai su kanapių derva (apie 2 kg) ir vienas briketas su metamfetaminu (apie 1 kg).

Iš nelegalios apyvartos paimtų narkotikų juodosios rinkos vertė viršija 150 tūkst. litų.

Kitą dieną Kaune, Savanorių pr., sulaikytas automobilis „Audi“, kurį vairavo A.R. Transporto priemonės apžiūros metu rastas ir paimtas lankstinukas su įtariama psichotropine medžiaga - metamfetaminu (apie 1 g). Kratos metu pas A.R. bute Žemaičių g. rasti  42 vairuotojų pažymėjimų blankai, polietileniniai laminavimo ruošiniai, spaudas su vienos Kauno miesto notarės rekvizitais.

V.L. ir A.R. buvo sulaikyti bei uždaryti į Klaipėdos areštinę.

Rusijos piliečiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais ir narkotinių medžiagų kontrabandos

Už narkotinių (psichotropinių) medžiagų kontrabandą numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.

Abu vyrai anksčiau teisti nebuvo.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių