Dėl užrašo ant marškinėlių kreipėsi į prokuratūrą

  • Teksto dydis:

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje pradėtas tyrimas dėl vienoje sostinės drabužių parduotuvėje parduodamų marškinėlių su moteris galbūt žeidžiančiu užrašu. Tarnyba taip pat kreipėsi į prokuratūrą dėl šio atvejo.

Tyrimą tarnyba pradėjo savo iniciatyva.

Kaip nurodoma jos pranešime, Vilniuje parduodami marškinėliai su užrašu „f**k bitches get money “. Ant drabužių parašytas visas žodis.

Tai pirmas atvejis, kai tyrimas Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje pradedamas dėl galbūt diskriminuojančio bei įžeidžiančio užrašo ant parduodamos prekės.

Baudžiamasio kodeksas numato, jog tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba kurstoma smurtauti, fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu, arba juos platino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tyrimo medžiaga jau perduota prokuratūrai, kadangi nustatyti galimi nusikalstamos veikos požymiai. Ar pradėti tyrimą, turėtų nuspręsti prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių