Dėl slaugytojos užpuolimo teisiamas šiaulietis – nepakaltinamas

  • Teksto dydis:

Paaiškėjus, kad Šiaulių respublikinės ligoninės darbuotoją užpuolęs vyras įvykio metu buvo nepakaltinamas, Apeliacinis teismas penktadienį jį išteisino dėl pasikėsinimo nužudyti. Vyras ilgai vartojo alkoholį ir negalėjo suvokti savo nusikalstamų veiksmų.

Už pasikėsinimą nužudyti ligoninės darbuotoją Tomui Butrimavičiui 2015 metų gruodį buvo skirta septynerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Vyras su šiuo nuosprendžiu nesutiko ir parašė skundą Apeliaciniam teismui. Šio teismo teisėjų kolegija skyrė net dvi ekspertizes – ambulatorinę ir stacionarinę kompleksinę.

Ekspertai nustatė, kad slaugytojos užpuolimo metu T. Butrimavičius negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, įvykio metu jis buvo nepakaltinamas. Iki slaugytojos užpuolimo du mėnesius šiaulietis nuolat vartojo alkoholį.

Gydymas tik rekomenduojamas

Nepakaltinamiems asmenims teismai paprastai skiria priverstinį gydymą. Tačiau ekspertas teismui paaiškino, kad teisės aktai alkoholikams priverstinio gydymo nereglamentuoja, galima tik rekomenduoti stebėjimą pas priklausomybių psichiatrą.

Incidentas įvyko 2015 metų sausio 27 d. apie 19 val. Šiaulių respublikinės ligoninės Nefrologijos toksikologijos skyriaus laiptinėje.

Šiame skyriuje gydęsis tuomet 21-erių metų T. Butrimavičius užpuolė slaugytoją ir ne mažiau kaip septynis kartus medicininėmis žirklėmis smūgiavo moteriai į galvos ir kaklo sritį. Pacientas taip pat spyrė medikei į šoną, tempė prie praviro lango.

Moteris išsivilko iš darbinio švarkelio ir pabėgo.

Didelį sukrėtimą darbe patyrusiai moteriai anksčiau teismas buvo priteisęs 2 tūkst. eurų neturtinės žalos. Jaunuolį išteisinus, nukentėjusiosios ieškinys atmestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių