Dėl piktnaudžiavimo nuteista Panevėžio valdininkė

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas dėl piktnaudžiavimo nuteisė buvusią Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėją Vilmą Janišienę.

Kaip BNS sakė teismo pirmininko padėjėja Jolita Gudelienė, pirmadienį teismo nuosprendžiu V. Janišienei skirta 3 tūkst. 766 eurų bauda.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, jie nustatė, kad V. Janišienė viršijo jai suteiktus įgaliojimus ir surengė viešųjų pirkimų konkursus dėl baldų ir sporto inventoriaus pirkimo, iš anksto susitarusi su kai kuriomis įmonėmis, teigiama STT pranešime.

Juridinio skyriaus vedėja pati parengė pirkimo sąlygas, apklausė pirkimuose dalyvaujančias įmones ir nustatė, kurios įmonės viešųjų pirkimų konkursus laimėjo. Vedėja paprašė, kad įmonė, gavusi užsakymą pagaminti apie 21 tūkst. 500 eurų vertės baldus, papildomai jos butui pagamintų spintą, batų dėžę ir virtuvinį stalą, bet už baldus neatsiskaitė.

Pasak STT, panašiu būdu V. Janišienė apsirūpino ir sporto inventoriumi. Iš sporto įranga ir priemonėmis prekiaujančios įmonės ji nemokamai gavo daugiau nei 700 eurų vertės prekių, kai ši įmonė laimėjo viešųjų pirkimų konkursą ir su Panevėžio rajono savivaldybe pasirašė sutartį dėl beveik 3 tūkst. 500 eurų vertės sporto įrangos pirkimo–pardavimo.

Reikalavo sporto inventoriaus

Nustatyta, kad Juridinio skyriaus vedėja iš dviejų įmonių, gavusių užsakymus pagal sutartis, nemokamai išsireikalavo sporto inventoriaus ir baldų už daugiau nei 1 tūkst. eurų.

Tai jau antrasis teismo nuosprendis buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjai. Neseniai Panevėžio miesto apylinkės teismas dėl dokumento suklastojimo jai skyrė 3 tūkst. 12 eurų baudą.

Panevėžio miesto apylinkės teisme dar nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje V. Janišienei yra pateikti kaltinimai dėl dokumentų klastojimo ir kurstymo juos klastoti bei piktnaudžiauti tarnyba. Kartu su buvusia Juridinio skyriaus vedėja teisiami keli Panevėžio rajono savivaldybės administracijos tarnautojai ir Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Ivanas Dorošas.

STT primena, kad STT Panevėžio valdybos pareigūnai Panevėžio rajono savivaldybėje ir šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, vykdant viešuosius pirkimus. Pareigūnai turi duomenų, leidžiančių įtarti, kad šioje savivaldybėje viešieji pirkimai, susiję su melioracijos, kelių ir gatvių priežiūros, rekonstrukcijos ir projektavimo darbais, buvo organizuojami neskaidriai. Įtarimai pareikšti daugiau nei dešimčiai asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne tik panevėžio valdininkė piknaudžiavo,visi valdininkai piknaudžiavo ir piknaudžiauja savo darbine padėtimi.Savo butus susiremontuoja ,nemokėdami nieko už darbą,atsiunte savivaldybei priklausančius darbuotojus.Ir t.t...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių