Nužudymu įtariamas zarasiškis Rusijoje slėpėsi penkerius metus

  • Teksto dydis:

Nužudymu įtariamas zarasiškis penkerius metus slapstėsi Rusijoje. Panevėžio apygardos prokuratūra baigė jo bylą ir perdavė nagrinėti teismui.

49-erių metų zarasiškis A. G. kaltinamas mirtinai sumušęs Zarasų rajono gyventoją S. S., pranešė prokuratūra.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2011 m. gruodžio 16 d. kaltinamasis A. G. atvyko pas pažįstamą 57-erių metų Zarasų rajono gyventoją S. S. Įtariama, kad svečias pagaliu trenkė S. S. Kaip vėliau paaiškėjo, smūgis buvo mirtinas – mėnesį ligoninėje dėl sunkios galvos traumos gydytas nukentėjusysis mirė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Kaip teigia prokuratūra, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl S. S. mirties, 2012 metų birželį įtariamasis A. G. pažeidė jam skirtą kardomąją priemonę ir dingo. Buvo paskelbta jo paieška, išduotas Europos arešto orderis. 2015 metais Lietuvos kriminalinės policijos biuras gavo duomenų, kad įtariamasis slapstosi Rusijoje. Pernai rugpjūtį jis buvo surastas ir sulaikytas Sverdlovsko srityje, kur gyveno ir nelegaliai dirbo.

Rusijos generalinė prokuratūra patenkino Lietuvos teisėsaugos institucijų prašymą dėl A. G. ekstradicijos ir pernai lapkritį priėmė sprendimą sunkiu nusikaltimu įtariamą zarasiškį išduoti Lietuvai.

Užmušė dėl skolos

Kiek daugiau nei prieš mėnesį įtariamasis A. G. buvo pargabentas į Lietuvą, o prokurorė galėjo užbaigti ikiteisminį tyrimą ir perduoti šią bylą nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą.

Pareigūnų apklausiamas kaltinamasis A. G. teigė, kad jis konflikto metu tik gynėsi, nes pats buvo užpultas S. S. Tačiau įtariama, kad taikaus būdo S. S. galėjo būti sumuštas dėl skolos – jis ir jo sugyventinė buvo skolingi kaltinamajam 250 litų (apie 72 eurus).

Pasak prokurorės J. Sabaliauskienės, tarptautinis teisėtvarkos institucijų bendradarbiavimas ir tokios teisinės priemonės, kaip Europos arešto orderis bei ekstradicija užtikrina atsakomybės už padarytus nusikaltimus neišvengiamumą.

„Šis atvejis tai patvirtina – beveik 5 metus slapstęsis nuo teisingumo kaltinamasis vis tiek buvo surastas bei privalės stoti prieš teismą“, – sakė prokurorė


Šiame straipsnyje: RusijanužudymasZarasų rajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių