Dėl nužudymo prie „Zepelinus“ nuteistas V.Dargis – laisvėje

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu Vytautas Dargis paleistas į laisvę, teisminis bylos nagrinėjimas atnaujintas.

„Jis jau namuose. Pietauja“, – linksmai atsakė V.Dargio advokatas Gintaras Černiauskas. Pasak G.Černiausko, griežčiausios kardomosios priemonės suėmimo taikymas jo klientui buvo visiškai nepagrįstas.

Per visą nužudymo bylos tyrimą V.Dargis nepraleido nei vieno teismo posėdžio, po nusikaltimo į policiją taip pat atvyko pats, tačiau tik kitą dieną. „V.Dargis atėjo išklausyti nuosprendžio, nors puikiai žinojo, kad jam gresia 9 metai nelaisvės, o gal ir daugiau“, – dėstė gynėjas.

Pernai gruodį Kauno apygardos teismo sprendimu, V.Dargis už nužudymą buvo nuteistas 11 metų nelaisvės ir suimtas teismo salėje.

Mirtimi pasibaigęs konfliktas, dėl kurio į teisiamųjų suolą sėdo anksčiau jau teistas V.Dargis, įvyko 2008 metų gruodžio 13-ąją prie naktinio klubo „Zepelinus“.

Susivaidijus dviem jaunuolių grupėms nuaidėjo šūviai. 28nerių metų Vytautui Povilioniui jie buvo mirtini. Konfliktavęs ir šaudęs V.Dargis iš įvykio vietos paspruko.

V.Dargis ir jo advokatas teisme įrodinėjo, jog legaliai savigynai įsigytas pistoletas „Glock“ buvo panaudotas teisėtai, neperžengiant būtinosios ginties ribų.

Nužudytojo artimieji teigia, kad vyras buvo girtas, o paspruko tam, kad išsiblaivytų. Ši paini byla Kauno apygardos teisme nagrinėta dvejus metus. Iš pradžių ji grąžinta tyrimui papildyti, vėliau prokurorams liepta perrašyti kaltinamąjį aktą.

Lietuvos apeliacinis teismas sutiko, kad būtina atlikti pakartotiną įrodymų tyrimą, t.y. peržiūrėti nužudymo nakties vaizdo medžiagą. Taip pat paskirta kompleksinė ekspertizė.


Šiame straipsnyje: DargisZepelinusnužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
gali būti tik Lietuvoje

malpa

malpa portretas
GALIMA ZUDYT

naujiena

naujiena portretas
Zmogaus nebera ,-zudikas laisveje.Vien tai ,kad jis pabego ,yra nusikaltimas .Kaip jaustis nuzudytojo sunaus tevams? Nenoriu rasyti ,nes truksta zodziu .Absurdas!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių