Dėl balsų pirkimo „tvarkiečio“ naudai – dar du tyrimai

  • Teksto dydis:

Teisėsauga atlieka dar du ikiteisminius tyrimus dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkėjų teise Druskininkuose ir Lazdijuose, juose įtarimai pateikti trims asmenims.

Kaip BNS penktadienį patvirtino Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis, abiem atvejais tiriamas galimas poveikis rinkėjų valiai, pagal tiriamą versiją, – „Tvarkos ir teisingumo“ kandidato Albino Žymančiaus naudai.

Prokuroro teigimu, balsų skaičius, kuriam, kaip įtariama, galėjo būti daromas poveikis – minimalus. Nėra duomenų, kad galėjo būti veikiama konkrečios partijos kandidatų sąrašo naudai ar kad galėjo būti siekiama iškreipti reitingavimo rezultatus.

„Lazdijuose įtarimai pareikšti dviem asmenims, apklausti liudytojai, ir tikimės greitai priimti reikalingą procesinį sprendimą. (...) Druskininkuose vienam asmeniui įtarimas pareikštas, o kitas pasislėpė, nepavyko sulaikyti, dėl to tas tyrimas gali užtrukti, nes pasienis arti, ir to asmens galbūt nėra Lietuvoje“, – sakė S.Kasiulis.

Anot prokuroro, tyrimas Lazdijuose pradėtas spalio 10 dieną. Tuo metu kitas tyrimas pradėtas anksčiau – dėl išankstinio balsavimo. Tyrėjai artimiausiu metu žada priimti sprendimą, ar perduoti Lazdijų bylą teismui, ar tyrimą nutraukti.

Prokuroro teigimu, Lazdijų - Druskininkų apygardoje kandidatavęs A.Žymančius savo ruožtu yra parašęs pareiškimą policijai dėl šmeižto jo atžvilgiu.

Penktadienį A.Žymančius BNS sakė, kad tikisi, jog policija nubaus asmenis, jeigu buvo vykdomas nusikaltimas, tačiau pabrėžė, kad nei jis, nei jo įgalioti asmenys niekam nesiūlė ir nedavė pinigų už tai, kad balsuotų už jo kandidatūrą.

„Aš atsiriboju nuo viso šito dalyko, neturiu nieko bendra su balsų pirkimu, su niekuo nesu bendravęs šitais klausimais, tokio dalyko nėra buvę“, - aiškino A.Žymančius.

Lazdijų - Druskininkų apygardoje po pirmojo rinkimo turo A.Žymančius liko šeštas surinkęs 7,11 proc. balsų.

Teisėsauga taip pat atlieka tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje, kaip įtariama, partijos „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatų sąrašo naudai.

Ketvirtadienį policija pranešė sulaikiusi septynis asmenis, jie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris žiniasklaidai patvirtino, kad balsų pirkimas Šilutėje vyko partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį sudarė komisiją šiam atvejui tirti. Susipažinus su pareigūnų turima medžiaga bus sprendžiama, ar teisėsaugos tiriamos veikos galėjo turėti esminių įtakų rinkimų rezultatams, tokiu atveju rezultatai galėtų būti naikinami. Sprendimą VRK turi priimti iki spalio 30 dienos, galutinių rinkimų rezultatų tvirtinimo.

„Tvarka ir teisingumas“ Šilutėje gavo 2053 balsus. Šioje apygardoje iškeltas partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Kęstas Komskis dalyvaudamas rinkimuose surinko 2305 balsus ir liko trečias. Bendrame partijos sąraše po reitingavimo K.Komskis surinko 6098 pirmumo taškus ir nukrito iš antros į ketvirtą vietą.

Policijai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, K.Komskis paskelbė stabdantis narystę partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blefas

blefas portretas
Pakalbinau 10 žmonių kas liečia konservatorius ir liberalus , tik 2 žmonės apie tas partijas atsiliepė palankiai, tai kur tas proveržis , vien apgaulė, sistemos užlūžusios, p.Vaigauskas dirba be įgaliojimų, pilnas briedas..... Reikalingi nauji-rinkimai.

jankis

jankis portretas
jei kas ką ir pirko,tai tik landzberginės pirštinės,o vaigauskas ir taip dirba landzberginems,tai galit pamiršt apie pirkimus

9+mastau

9+mastau portretas
gal ne be reikalo landsberginiai Lietuvių tautą , vadina šunauja ______vienam šuniui sulojus, kad perkami keletas balsų visi loja ,paskui , kaip negražu ,______o Vaigauskas , tuo metu , tūkstančius balsų nukreipia į konservų iždą , ______metamos dūminukės ,daromos provokacijos ,kad lietuviai vėl pražiūrėtu tūkstančius falsifikuotų balsų ,kuriuos gavo landsberginiai ,per Vaigausko juodąsias technologijas .pati nekenčiamiausia landsberginių partija išlošia rinkimus ,taip gi žadėjo prieš rinkimus ,kad vyks netikėtumai , nes buvo viskas suplanuota .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių