Iš D.Britanijos parlamento pavogta alaus, šampano ir kompiuterių

Nuo praėjusių metų birželio iš Didžiosios Britanijos parlamento rūmų buvo pavogti 23 daiktai, įskaitant keturias skardines alaus, butelį šampano, gėlių dekoraciją, medalį ir kompiuterių, paskelbė Bendruomenių Rūmų komisija, kuria remiasi BBC naujienų tarnyba.

Tokie faktai buvo paskelbti po to, kai apie vagystes prakalbo parlamento narys Kytas Vazas, kuris pats tapo vagių auka.

Britanijos parlamente imamasi griežtų saugumo priemonių. Įėjimus saugo ginkluoti policijos pareigūnai, kurie taip pat patruliuoja po rūmus. Rūmus reguliariai tikrina pareigūnai su šunimis. Nepaisant tokių apsaugos priemonių, iš rūmų nuo praėjusių metų birželio buvo pavogta 10 nešiojamųjų kompiuterių, du mobilieji telefonai, viena banko kortelė, dviračio remonto rinkinys ir akiniai.

K. Vazas pareiškė, kad praėjusiais metais iš jo buvo pavogtas nešiojamasis kompiuteris ir „iPad“.

„Imamasi daug priemonių apsaugoti parlamentų rūmų išorę, bet mums reikia daugiau pastangų apsaugoti ir pastato vidų, – sakė Britanijos parlamento narys. – Mane šokiravo ir labai nuvylė žinia, kad, nepaisant to, jog parlamento rūmai yra vienas saugiausių pastatų Britanijoje, per pirmus tris šių metų mėnesius vagysčių iš parlamento skaičius jau sudaro 50 proc. visų per praėjusių metus įvykdytų vagysčių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių