Danijos pilietis už merginos išžaginimą kalės trejus metus

Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas ketvirtadienį kaltu dėl merginos seksualinio prievartavimo ir išžaginimo pripažino Danijos pilietį Bjarkę Gallą Bernerį Schultzą.

Skandinavų verslo centro 47 metų vadovui skirta reali trejų metų laisvės atėmimo bausmė, kurią reikės atlikti pataisos namuose. Iki įsiteisės teismo nuosprendis, Danijos pilietis paliktas laisvėje. Jam paskirtas dokumentų paėmimas ir paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Užsienietis kalėjime praleis mažiau nei trejus metus, nes teismas į bausmės laiką įskaitė beveik metus - nuo 2009 gegužės iki 2010 gegužės - trukusį laikiną sulaikymą ir suėmimą.

Teismo atstovė spaudai Erda Marija Kavaliauskienė sakė, kad teismas nuosprendyje kritiškai įvertino nuteistojo parodymus, apibūdino juos kaip nenuoseklius ir prieštaringus, siekiančius išvengti atsakomybės. Tuo tarpu nukentėjusios parodymai, teismo vertinimu, yra nuoseklūs, ji neturėjo pagrindo apkalbėti nuteistojo. Ji iš karto po įvykio parašė parašė pareiškimą policijai, liudytojai ją matė sumuštą ir nuogą.

Iš B.Shultzo nukentėjusiai priteisti 622 litai turtinės ir 40 tūkst. litų neturtinės žalos. Nukentėjusiajai jis taip pat turės sumokėti 11 tūkst. 900 litų, kuriuos ji išleido teisinei pagalbai.

Byla buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose. Sakydamas paskutinįjį žodį, vyras prašė būti išteisinamas.

Prokuratūra prašė jam skirti ketverius metus pataisos namuose.

Bylos duomenimis, Skandinavų centro vadovas 2009-ųjų gegužės pabaigoje viename sostinės Klaipėdos gatvės butų laikė uždarytą merginą ir ją žagino bei seksualiai prievartavo.

Nukentėjusioji mergina pareigūnams tvirtino, kad pas B.Schultzą atvyko mokyti jo dukrą.

Danijos piliečio byla kurį laiką buvo sustabdyta, nes teismo psichiatrijos ekspertai buvo nustatę, kad Lukiškėse kalėjusiam danui sutriko sveikata. Vėliau Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad kaltinamasi pasveiko ir gali būti teisiamas.

Žiniasklaida rašė, kad B.Schultzas dėl žmogaus teisių pažeidimų kalint Lukiškėse yra kreipęsis į Strasbūro teismą. Danas tikina, kad Lietuva turi prisiimti atsakomybę dėl esą nežmoniškų sąlygų įkalinimo įstaigoje - jos, kaltinamojo teigimu, prilygsta žmogaus kankinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
Kauno dienos redakcijai klausimas .ar jus ten debilai ar zlybi jau daug sykiu rasot apie nusikaltimus pries merginas ir moteris O IDEDAT NUOTRAUKA MOTERS SU ANTRANKIAIS taip isena kad jos nusikalteles .nejaugi jus kitu nuotrauku neturit ???????????????????

nu jo

nu jo portretas
pilieti Bjarke, Lietuvos ikalinimo istaigos cia tau ne DK, kaip 3 zvaigzduciu viesbuciai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių