Daktarų bylos nagrinėjime – liudytojas iš ekrano

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis daktarų gaujos bylą, pirmadienį nuotoliniu būdu apklausė valstybės saugomą liudytoją Joną Bielskį.

Šis kaunietis yra liudijęs ne vieno nusikalstamo susivienijimo bei seniai įvykdytų nusikaltimų bylose. Į uostamiestį garsusis liudytojas neatvyko.

Šiame teisme pirmą kartą liudytojas buvo apklausiamas per atstumą, jis buvo kitame mieste, o teismo salėje buvę žmonės jį matė ekranuose.

Klausinėjamas apie Daktarų gaują J.Bielskis nepapasakojo nieko naujo – susivienijimo vadeiva buvo Henrikas Daktaras, jis turėjo didžiulę įtaką visiems Kauno nusikaltėliams ir buvo nepajudinamas autoritetas. Kai H.Daktaras būdavo kalėjime, vado pareigas perimdavo Egidijus Abarius. „Šeima“ turėjo ginklų, rinko iš visų nusikaltėlių duoklę į bendrą kasą saviškiams išpirkti bei pareigūnams papirkti. Po Daktarų sušaudymo „Vilijos“ restorane“ sekė keršto akcija, kurios metu po žeme atsidūrė mongolu pravardžiuotas Rimantas Ganusauskas.

J.Bielskis tikino šiuos dalykus sužinodavęs iš gaujai priklausiusio Ariko Pastuškovo.

Ypatingų naujienų teismas iš J.Bielskio neišgirdo. Iš viso būrio teisiamųjų klausimų jam turėjo tik H.Daktaras. Kai kuriuos teisiamuosius bei teismo nesulaukusius gaujos narius liudytojas apibūdino prisimindamas savo paties bendravimą su jais.

Advokatai domėjosi kokiai nusikaltėlių kastai J.Bielskis priskiria save. Liudytojas piešė savo portretą šviesiomis spalvomis pasakodamas, kaip jį skaudino gaujų liejamas kraujas, tikino 1987 – 1990 metais buvęs savotišku taikdariu tarp nusikaltėlių.

Jis dėstė pradžioje vežęs pardavinėti į Ukrainą megztinius, vėliau kontroliavo antpirščiais žmones mulkindavusius sukčius, dalyvavęs privatizavimo reikaluose, skolinęs už procentus pinigus, kartu su Daktarais prekiavęs spiritu.

Pirmadienį teismo posėdžio stebėti atvyko H.Daktaro motina, žmona, dukra, žentas ir anūkė. Visi giminaičiai išnaudojo galimybę ne tik pamatyti H.Daktarą, bet ir jį pabučiuoti.


Šiame straipsnyje: Henrikas DaktarasDaktarų byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
tikeciau Daktaruj daugiau nej daugumaj LT politiku kurie bijo jo .Jai kada eitu i politika mano balsa uz ,bent jau tvarka butu kaip Kaune kadais.

Jadzka

Jadzka portretas
Savo knygoje Henyte '' parase '' : '' Vienintelis zmogus , kuriuo bet kada gyvenime galiu pasitiketi , yra Jonas Bielskis '' ?! A/a Mongolas tvirtindavo : '' Uz Henyte galeciau galva padeti '' . Luras visus vadindavo '' oziais '' , dirbanciais ant mentu . Ramute visa gyvenima yra istikima Henytei , taciau ne vienas vaikas nera panasus i H. Daktara ?

grazu

grazu portretas
taine tikpedofilus saugom,bet ir kontrabandininkus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių