Buvusio Seimo nario V. Matuzo žmoną teismas pripažino kalta

  • Teksto dydis:

Buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmoną Danutę Matuzienę teismas penktadienį pripažino kalta dėl pasikėsinimo apgaule gauti subsidiją Žilvičių kooperatinei bendrovei, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo.

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), už šiuos nusikaltimus jai skirta 5,7 tūkst. eurų bauda. D.Matuzienei šis nuosprendis – antrasis. Kauno apygardos teismas balandžio 11 dieną pripažino ją kalta dėl dokumentų suklastojimo ir skyrė jai 2259 eurų baudą.

Radviliškio gyventoja Vitalija Miceikienė, buvusi šios bendrovės buhalterė, pripažinta kalta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Jai skirta 760 eurų bauda.

Radviliškio rajono apylinkės teismas pripažino kalta ir Žilvičių kooperatinę bendrovę – dėl pasikėsinimo apgaule gauti subsidiją, kreditinio sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo ir nusprendė šią bendrovę likviduoti.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad 2011 metais kooperatinėje bendrovėje suklastoti dokumentai pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai, siekiant apgaule gauti 685 250 litų (198 462 eurų) Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės paramą biokuro gamybos įrangai. Pradėjus ikiteisminį tyrimą, gauti subsidijos nepavyko.

Šiuo metu Šiaulių apygardos teisme taip pat nagrinėjama baudžiamoji byla, kuri buvo išskirta iš STT ikiteisminio tyrimo dėl galimai neskaidrių biokuro pirkimų. Kaltinimai šioje byloje pareikšti V.Matuzui, D.Matuzienei, buvusiam bendrovės „Panevėžio energija“ vadovui Vytautui Šidlauskui ir buvusiam darbuotojui Stanislovui Raipai, Žilvičių kooperatinei bendrovei ir jos valdybos pirmininkui Gintarui Žilėnui. Byloje praėjusią savaitę paskirta pertrauka, toliau bylą teismas nagrinės rugsėjo 19 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė apie NA NA

Nuomonė apie NA NA portretas
Tam NA NA. Žmogelis pasruvusiomis kreuju akimis. Paklausykite jo žodžių: „konservų gauja", „landsberginių"... Ką tokie epitetai sako apie „komentatorių". Įtūžęs žmogus. Už ką? Už politiką? Baisus neišsilavinimas, neišsiauklėjimas. „Sovietikus homus" tipažo pavyzdys, kada buvo skiepijima neapykanta „vidaus ir užsienio priešams", kada buvo kankinami ir šaudomi žmonės. Dabar tokiam NA NA duok ginklą į rankas, jis ims šaudyti visus politinius priešininkus. Kas jis toks - fašistas, stalinistas? Neginame Matūzio - kiekvienoj partijoj, kiekviename visuomenės sluoksnyje yra ir gerų, ir blogų žmonių. Tačiau padorūs žmonės neprasivardžiuoja, nesikeikia. Manau, kad tas NA NA yra paprastas nemokša, kažkių girtuoklių sūnelis, kuris nieko gero gyvenime nematė. Jis pyksta ant viso pasaulio. Atleisk jam, Dieve. Morkus P.

o

o portretas
kažin ar toks mašinų vagis,kuris Kaune buvo pašautas,bet išgyveno,tam Motuzai ne giminė?Irgi Motuza vadinasi..

Kumpis

Kumpis portretas
Uz toki nusikaltima bauda? Jooaaa.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių