Buvęs sporto klubų vadovas vėl teisiamas: šįkart dėl 800 tūkst. eurų aferos

  • Teksto dydis:

Šiaulių teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje buvęs sporto klubų prezidentas bus teisiamas dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, pranešė Generalinė prokuratūra.

47 metų šiaulietis Ričardas Abelkis, vadovavęs dviem Šiaulių sporto klubams, kaltinamas nuo 2010 metų pradžios iki 2011 metų vidurio pasisavinęs beveik 3 mln. litų (800 tūkst. eurų) vieno klubo lėšų.

Kaltinamasis yra jau ne kartą teistas už panašius finansinius nusikaltimus ir šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje.

Nuodugniai tiriant buhalterinės apskaitos dokumentus bei kitus su klubo veikla susijusius dokumentus buvo išaiškinta, kad buvęs klubo prezidentas kasos pajamų orderiais neįformino ir į kasos apskaitos registrus neįrašė grynųjų pinigų, kurie panaudoti apmokant klubui pateiktas PVM sąskaitas faktūras bei kvitus.

Taip pat 2011 metų pirmą pusmetį buvo išrašyta 12 kasos išlaidų orderių be numerių, kuriais buvo išmokami pinigai vienai žuvininkystės verslu užsiimančiai uždarajai akcinei bendrovei. Už sporto klubo finansus buvo atsakingas pats kaltinamasis, todėl išlaidų orderiuose įrašęs tikrovės neatitinkančius duomenis, galėjo pats pasisavinti šiuos pinigus (daugiau nei 218 tūkst. eurų).

Klubo vadovas taip pat kaltinamas, kad iš organizacijos sąskaitos išsigrynindavo dideles sumas pinigų, tačiau ūkio išlaidoms jų nepanaudodavo ir į buhalterinę apskaitą neįtraukdavo.

Buvęs sporto klubo prezidentas prisipažįsta padaręs šiuos nusikaltimus.

Ilgametis Šiaulių automobilio sporto klubo prezidentui R.Abelkis jau yra nuteistas už daugiau nei 600 tūkst. eurų iššvaistymą ir pasisavinimą iš automobilininkų klubo. Šiemet gegužę jis išgirdo nuosprendį dėl 1 mln. eurų pasisavinimo, jam paskirta subendrinta ketverių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha,cha

cha,cha portretas
tai bent garbus žmogus;vadovas,prezidentas.Betgi jis jau ne kartą teistas.Ar tokia reputacija netrukdo tapti vadovais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių