Buvęs „Snoro“ akcininkas V. Antonovas Rusijoje pasiųstas už grotų

  • Teksto dydis:

Bankrutavusio Lietuvos „Snoro“ banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Antonovas Rusijoje iškeltoje byloje dėl sukčiavimo iš banko „Sovetskij“ pasisavinant 150 mln. rublių (2 mln. eurų) buvo nuteistas pustrečių metų kalėti bendrojo režimo pataisos darbų kolonijoje, pirmadienį pranešė bendroji Sankt Peterburgo teismų spaudos tarnyba.

„Sankt Peterburgo Vyborgo rajono teismas V. Antonovui skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bendrojo režimo pataisos darbų kolonijoje bausmę ir 300 tūkst. rublių (4 tūkst. eurų) baudą“, – nurodoma tarnybos paskelbtame pranešime.

V. Antonovas pripažino savo kaltę. Paskelbus nuosprendį, jis buvo suimtas teismo salėje.

Buvęs bankrutavusio Lietuvos „Snoro“ banko pagrindinis akcininkas ir buvęs FK „Portsmouth“ savininkas V. Antonovas buvo sulaikytas Pamaskvėje 2018 metų balandžio 12 dieną. Netrukus jam buvo pareikšti kaltinimai sukčiavimu itin stambiu mastu. Balandžio 13-ąją Vyborgo rajono teismas skyrė jam kardomąją priemonę areštą. Tačiau rugsėjį ši kardomoji priemonė buvo pakeista į namų areštą.

Pasak Rusijos prokurorų, V. Antonovas, susimokęs su kai kuriais banko „Sovetkij“ vadovais, ne vėliau kaip 2015 metų spalio 1 dieną priedangos bendrovės vardu paėmė 150 mln. rublių paskolą, kuriai buvo nustatytos 18 proc. metinės palūkanos ir kuri turėjo būti grąžinta 2018 metų spalio 5 dieną.

Bendrininkai 2015 metų spalį gavo pinigus ir juos pasisavino.

Tuo tarpu Lietuvos prokurorai sausio viduryje baigė ikiteisminį tyrimą byloje, kurioje dėl didelės vertės žlugusio banko „Snoras“ turto pasisavinimo įtarimai pareikšti buvusiems banko vadovams ir akcininkams Raimondui Baranauskui bei V. Antonovui.

Jie taip pat įtariami didelės vertės turto iššvaistymu, nusikalstamu bankrotu, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimu, pranešė Generalinė prokuratūra.

R. Baranauskas ir V. Antonovas yra Rusijoje, Maskva atsisako suteikti teisinę pagalbą Lietuvai.

V. Antonovas ir R. Baranauskas (T. Lukšio / BFL nuotr.)

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo banko „Snoras“ turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo buvo pradėtas 2011 metais.

Didžiosios Britanijos teismai 2015 metais buvo nusprendę tuo metu Londone gyvenusius V. Antonovą ir R. Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės išvyko į Rusiją ir ten gavo prieglobstį.

„Snoro“ veikla buvo sustabdyta 2011 metų pabaigoje.

Pastaraisiais metais V. Antonovas nesėkmingai bandė per Rusijos teismus iš „Snorą“ nacionalizavusios Lietuvos vyriausybės prisiteisti daugiau kaip 0,5 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Priėjo aferistas liepto gala

idomu

idomu portretas
Kur dingo pridurkas,po kiekvienu straipsniu rekaves-apkalta...

Na

Na portretas
ruskiai jį priglaudė tai tegul juos dabar ir pėšia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių