Buvęs Šiaulių tardymo izoliatoriaus vadovas piktnaudžiavo tarnyba

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė už piktnaudžiavimą, turto pasisavinimą bei dokumentų klastojimą nuteisto buvusio Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius Ramūno Zutkio skundą.

Atmetus skundą, palikta galioti skirta 2259 eurų bauda, nuosprendžiu R.Zutkiui taip pat uždrausta dvejus metus dirbti valstybės pareigūno darbą.

Kaip skelbė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad R. Zutkis, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos sau ir kurstydamas jam pavaldų darbuotoją klastoti dokumentus, savo ar artimųjų vardu įsigytas ir registruotas transporto priemones remontuodavo už tardymo izoliatoriaus lėšas, melagingai finansiniuose dokumentuose nurodant, kad buvo atlikti kalinimo įstaigos transporto priemonių remonto darbai.

Be to, R.Zutkis bandė tardymo izoliatoriaus pinigus pasisavinti tiesiogiai – STT Šiaulių valdybos pareigūnai buvo sulaikę tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus inžinierių L.Č., kai šis direktoriaus nurodymu pasikėsino iš transporto priemones remontuojančios įmonės susigrąžinti dalį grynųjų pinigų. Jie suklastotų finansinių dokumentų pagrindu jau buvo pervesti įmonei už neva atliktus tardymo izoliatoriaus transporto priemonės remonto darbus.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimai dėl dokumentų klastojimo buvo pateikti ir pagal darbo sutartį dirbančiam izoliatoriaus Ūkio skyriaus inžinieriui. Įtariamajam pripažinus savo kaltę, Šiaulių apylinkės teismas priėmė nutartį, kuria inžinierių atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vienerių metų laikotarpiui. Taip pat teismas jam skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – sumokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių