Buvęs Seimo narys P. Narkevičius stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Buvęs Seimo narys Petras Narkevičius bus teisiamas dėl avarijos – Panevėžio apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui nagrinėti perdavė eksparlamentaro baudžiamąją bylą.

61-erių metų P. Narkevičius kaltinamas sukėlęs avariją, per kurią buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, pranešė prokuratūra.

Avarija įvyko šiemet rugsėjį Panevėžyje. Jos metu tuomečio Seimo nario vairuojamas automobilis „Volkswagen Toureg“, įvažiavęs į nereguliuojamą sankryžą iš šalutinės gatvės, susidūrė su jam iš dešinės pagrindine gatve važiavusiu automobiliu „Volkswagen Bora“.

Avarijos metu buvo apgadinti abu automobiliai, taip pat nukentėjo „Volkswagen Bora“ vairuotoja ir keleivis. Vėliau ekspertai nustatė, kad vienam jų sveikata sutrikdyta nesunkiai, o kitam – nežymiai.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities tyrėjai, o jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė.

Taikytis nenorėjo

Prokuratūra teigia, kad politikas nepasinaudojo galimybe ikiteisminio tyrimo metu susitaikyti su nukentėjusiais – tokiu atveju ikiteisminis tyrimas būtų buvęs nutrauktas ir P. Narkevičius atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo gautas buvusio Seimo narios dukters prašymas atleisti tėvą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Tačiau prokurorė jį atmetė, nes nebuvo išpildyta viena iš būtinų sąlygų – nukentėjusiesiems jau turi būti atlyginta žala arba sutarta dėl jos atlyginimo.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
taigi darbinis... Viskas pagal partiečių politiką ir moralę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių