Buvęs Panevėžio ligoninės inžinierius bus teisiamas dėl piktnaudžiavimo tarnyba

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė į teismą nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Respublikinės Panevėžio ligoninės vyriausiasis inžinierius J.A.J. kaltinamas galimu piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, didelės vertės svetimo turto pasisavinimu bei dokumentų klastojimu.

Kartu su juo į teisiamųjų suolą sės sūnus R.J. Įtariama, kad pastarojo vadovaujama bendrovė iš Panevėžio ligoninės už tariamai atliktas medicinos įrangos remonto ir pirkimo paslaugas apgaule galimai įgijo daugiau nei ketvirtį milijono litų (beveik 77 tūkst. eurų).

Panevėžio prokuratūra pranešė, kad ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, metu nustatyta, kad UAB „Savas formatas“ faktinis vadovas R. J., veikdamas bendrininkų grupėje su savo tėvu J.A.J., nuo 2009 metų kovo iki 2013 metų liepos pateikė viešajai įstaigai „Respublikinė Panevėžio ligoninė“ 29 sąskaitas faktūras, kuriose buvo įrašyti galimai tikrovės neatitinkantys duomenys apie atliktas medicininės technikos priežiūros ir remonto paslaugas bei medicinos prekių pardavimą.

FNTT pareigūnai nustatė, kad bendrovė „Savas formatas“ iš ligoninės galėjo gauti 265 tūkst. 486 litų (76 tūkst. 890 eurų) už įvairius medicininės įrangos remonto darbus, kuriuos iš tiesų atlikdavo ligoninės darbuotojai arba uždaroji akcinė bendrovė „Emtekas“, kurios akcininkas ir bendrovės direktorius taip pat yra R.J.  Su pastarąja bendrove Respublikinė Panevėžio ligoninė 2006 metais buvo sudariusi medicininės technikos priežiūros ir remonto paslaugų sutartį. Pagal ją ligoninė nuolatos mokėdavo fiksuotą užmokestį bendrovei „Emtekas“ už medicinos įrangos remontą ir priežiūrą.

Tuometiniam Respublikinės Panevėžio ligoninės vyriausiajam inžinieriui J.A.J. pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo bei dokumentų klastojimo, jo sūnui R.J. – dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo  ir dokumentų klastojimo. Įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pareikšti ir juridiniam asmeniui, UAB „Savas formatas“.

„Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai atliko didelį ir sudėtingą darbą, aiškindamiesi, kas ir kokius medicininės įrangos remonto darbus ligoninėje nurodytu laikotarpiu iš tikrųjų atliko“, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Aidas Amparavičius

R.J. ir jo vadovaujama UAB „Emtekas“ pernai gruodį Panevėžio miesto apylinkės teismo buvo pripažinti kaltais dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo. R.J. teismas skyrė 3 tūkst. 766 eurų, o bendrovei – 4 tūkst. 519 eurų dydžio baudas. Šią bylą dabar nagrinėja apeliacinės instancijos teismas.

Panevėžio apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje buvęs Respublikinės Panevėžio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas A.Š. kaltinamas kyšininkavimu.

Įtariama, kad už ligoninės viešųjų pirkimų organizavimą atsakingas A.Š.  už atlygį sudarė išskirtines sąlygas vienai baldų gamybos įmonei laimėti konkursus. Manoma, kad per 3 metus šiai medicinos įstaigai baldų už 165 tūkst. eurų pagaminę baldininkai A.Š. ir jo sūnui nemokamai pagamino baldų už 2,3 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas protas

Savas protas portretas
Akivaizdi betvarkė. Tik sodinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių