Buvęs „Ekrano“ prezidentas nuteistas lygtinai dėl 2,5 mln. eurų pasisavinimo

  • Teksto dydis:

Buvusį futbolo klubo „Ekranas“ prezidentą Aušrį Labiną Panevėžio apygardos teismas pripažino kaltu dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Klubo kasą ištuštinusiam vadovui teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę 4 metams, jos vykdymą atidėjo 3 metams, pranešė teismas.

Futbolo klubui iš A.Labino priteista 2 mln. 510 tūkst. eurų žalai atlyginti.

Teismas įpareigojo kaltinamąjį bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu be leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos rajono ribų ir per trejus metus atlyginti bankrutavusiam futbolo klubui dalį padarytos žalos – 1,3 mln. eurų.

Bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad 2010–2012 metais A.Labinas, tuo metu ėjęs futbolo klubo „Ekranas“ prezidento pareigas, iš klubo kasos paėmė ir negrąžino daugiau kaip 2,5 mln. eurų. Norėdamas nuslėpti pinigų pasisavinimą ir pagrįsti tokios didelės sumos panaudojimą, jis nurodė darbuotojams į klubo buhalterinę apskaitą įtraukti įvairius suklastotus dokumentus – žaidėjų atstovavimo sutartis, susitarimus dėl užmokesčio, sąskaitas faktūras, pinigų išmokėjimo kvitus, kt.

Nors kaltę dėl jam inkriminuoto turto pasisavinimo A.Labinas neigė, teismo neįtikino kaltinamojo versija, kad pinigus jis perdavė futbolininkų agentui iš Moldovos, o šis neva meluoja, jog jų negavo.

Rašysenos ekspertai pripažino, kad ant 2011–2012 metais A.Labino iniciatyva parengtų susitarimų dėl užmokesčio esantis agento iš Moldovos I.C. parašas yra suklastotas.

Teismas pabrėžė, kad kaltinamojo parodymai prieštarauja byloje surinktiems įrodymams: liudytojų parodymams, ekspertų išvadoms, klubo mokestinių patikrinimų aktams, o kai kuriais atvejais ir elementariai logikai.

A.Labinas kaltintas ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Teismas jį išteisino kaip nepadariusį šio nusikaltimo.

Laikinas nuosavybės teisių apribojimas į A.Labinui priklausančius pusę žemės sklypo ir namo paliktas galioti, kol bus atlyginta futbolo klubui priteista žala.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kada teisejams prokurorams ir advokatams akys eurais uzklijuotos --galejo ir visiskai isteisintas iseit is teismo sales aferistas-recidyvistas ...super-puper litchujanijos teisesmaukiniu mafijozai...

Anonimas

Anonimas portretas
Kuo daugiau pavage tuo realiau kad gaus LYGTINAI :)

KADA

KADA portretas
Lietuvoje nuteis nors vieną vagį-milijonierių normaliai pasėdėti kalėjime
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių