Buvęs Alytaus meras Č. Daugėla už dokumentų klastojimą mokės baudą

  • Teksto dydis:

Buvusiam Alytaus merui Česlovui Daugėlai Alytaus stadiono byloje skirta bauda dėl dokumentų klastojimo. Kauno apygardos teismas Č.Daugėlai skyrė 5,6 tūkst. eurų baudĄ.

Buvęs meras ir dar 13 tarnautojų bei verslininkų kaltinti turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Č.Daugėla ir kiti tarnautojai pripažinti kaltais dėl dokumentų klastojimo rengiant fiktyvius viešuosius pirkimus. Tačiau nenustatyta, kad Alytaus miesto savivaldybei būtų padaryta turtinės žalos.

Pasak teismo, nėra nustatyta, kad Č.Daugėla siekė turtinės naudos sau.

Teismo vertinimo, iš bylos medžiagos galima daryti išvadą, kad dokumentų klastojimu siekta stadiono rekonstrukcijos darbus pabaigti laiku, kad nekiltų nemalonumų, nebūtų atidėtas projekto vykdymas, o ne siekiant finansinės naudos Č.Daugėlos uždarosioms akcinėms bendrovėms.

Č.Daugėlos šeimai priklausanti bendrovė „Kortas“, atlikusi stadiono rekonstrukciją, bei bendrovės „Dotronika“ ir „Elmonta“ išteisintos.

Buvusiam Alytaus vicemerui, o dabar tarybos nariui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Alytaus miesto savivaldybės taryboje pirmininkui Dobilui Kurtinaičiui skirta 3 tūkst. eurų bauda.

Prokurorė Č.Daugėlai ir D.Kurtinaičiui siūlė skirti laisvės atėmimo bausmes.

Kitiems kaltinamiesiems taip pat skirtos baudos, siekiančios nuo 1,5 iki 4,5 tūkst. eurų. Pasak teismo, jos skirtos atsižvelgiant į ilgai užsitęsusį teismo procesą.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas 2010 metų liepos 9 dieną. Specialiųjų tyrimų tarnyba Alytaus miesto merą sulaikė 2010-ųjų rudenį, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nėra teisingumo lietuvoje

Nėra teisingumo lietuvoje portretas
Ir nebus!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių