Buvę „Snoro" akcininkai trumpam buvo sulaikyti Londone

Buvę banko „Snoras" akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas penktadienį Londone buvo trumpam sulaikyti.

V.Antonovas ir R.Baranaukas buvo sulaikyti remiantis nauju Lietuvos išduotu Europos areštu orderiu, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, cituodamas kaltinimo advokatą Johną Hardy (Džoną Hardį).

Buvusiems pagrindiniams „Snoro“ akcininkams gegužę Lietuvos prokurorai pateikė naujus įtarimus dėl didelės vertės turto - apie 1,7 mlrd. litų - pasisavinimo. Gegužę V.Antonovui it R.Baranauskui išduotas ir naujas - jau trečiasis - Europos arešto orderis. Pagal jį skirtas suėmimas, kurį abu įtariamieji yra apskundę Vilniaus apygardos teismui.

Vestminsterio magistrato teismo Londone teisėjas Johnas Zanis (Džonas Zanis) penktadienį eksbankininkų teiravosi, ar jie sutinka būti išduoti Lietuvai. Išgirdęs neigiamą atsakymą, teisėjas paleido V.Antonovą ir R.Baranauską pagal ankstesnio užstato sąlygas. Kitas teismo posėdis paskirtas liepos 27 dieną.

Pirmą kartą V.Antonovui ir V.Baranauskui suėmimas skirtas pernai lapkritį - jie buvo įtariami 987 mln. litų pasisavinimu.

Gegužės pabaigoje „Snoro“ administratoriaus prašymu Jungtinės Karalystės teismas nurodė areštuoti iki 492 mln. eurų (1,699 mlrd. litų) vertės buvusio didžiausio banko akcininko, šiuo metu Londone gyvenančio Rusijos verslininko V.Antonovo turto.

Prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo. Netrukus po to V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Šiuo metu abu įtariamieji yra Londone. R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. Londono Vestministerio magistrato teismas gegužės viduryje nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kretinga

kretinga portretas
jau kretingoje pradeti rinkti parasai del snoro kestucio gt 18 ,tel .867640272.

gebelsas

gebelsas portretas
jei noretusi suzinoti teisybe- tiems veikejams butu duota 15 dienu nelieciamybes... butu galima apklausti ir suzinotio teisybe... a dabar....

...

... portretas
Vajetau kaip isiseres,kaip bekonas apsirijes.Uztat zmones prarade turta kaulu nepavelka,bet jie laimingesni uz tuos nusipenejusius,nereikia nesti tokios gedos per pasauli.Kazin ar lengva buti turtingu ant svetimu pamatu????
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių