Už brolio nužudymą – dešimt metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas dešimties metų laisvės atėmimo bausme nuteisė trisdešimtmetį J. S, kuris buvo kaltinamas virtuviniu peiliu nužudęs savo brolį.

Iki šiol J. S. teismo sprendimo laukė laisvėje, tačiau skelbiant nuosprendį jam buvo sugriežtinta kardomoji priemonė ir jis buvo suimtas teismo posėdžių salėje.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusių metų sausį Vilniuje. Nustatyta, kad J. S., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, be jokios priežasties broliui peiliu sudavė ne mažiau 11 smūgių.

Teisme J. S. pasakojo, kad tądien, viešėdamas Vilniuje, jis sulaukė brolio skambučio, kuris pakvietė jį išgerti alaus. Susitaręs susitikti su juo tetos bute, pakeliui nusipirko stipraus alaus. Brolis jau buvo išgėręs ir namuose dar turėjo alaus. Jo pasakojimu, alkoholį kartu jie vartojo sėdėdami ir šnekučiuodamiesi virtuvėje. Pamena, kad susikivirčijo su broliu, bet konflikto priežasties neprisimena. Kai brolis užmigo, jis atsinešė iš virtuvės 15 cm dydžio peilį ir atsistojęs miegančio brolio galvūgalyje, smogė jam į krūtinės sritį bei kaklą. Įvykdęs nusikaltimą, sugrįžo į virtuvę, nuplovė peilį ir padėjo į stalčių. Pats apsirengė ir nuvažiavo į geležinkelio stotį.

Teisme jis aiškino, kad nenorėjo nužudyti brolio. Savo poelgio paaiškinti negalėjo ir dėl to labai gailėjosi.

Byloje surinkti įrodymai, kuriuos paliudijo pats kaltinamasis, patvirtino, kad J. S. nusikaltimą padarė tiesiogine tyčia. Tai reiškia, kad nesvarbu, jog iš anksto nebuvo planuota nužudyti nukentėjusįjį, tačiau kaltinamasis 11 kartų peiliu smūgiavo į kaklo ir krūtinės sritį, kas patvirtina didelį smurto intensyvumą. Be to, smarkiai sužalojęs auką, kaltinamasis nesiėmė jokių priemonių suteikti medicinos pagalbą.

Teismas, skirdamas J. S. bausmę, pažymėjo, kad kaltinamasis padarė labai sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta vienintelė bausmės rūšis – laisvės atėmimas. Be to, jis padarė nusikaltimą, kuris sukėlė itin sunkias ir neatkuriamas pasekmes.

J. S. nukentėjusiojo artimiesiems turės atlyginti 3 770 eurų turtinę ir 20 000 eurų neturtinę žalą.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių