Brakonierių pinklėse nugaišo stirna ir antis

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) belgų aviganis Slibinas prie sienos su Baltarusija aptiko į brakonierių paspęstą kilpą patekusią leisgyvę stirną, kuri netrukus nugaišo. Prie Baltarusijos sienos, ežere, taip pat rasta į brakonierių tinklą įsipainiojusi ir nugaišusi antis, o pasienyje su Rusija aptiktas, įtariama, paskendęs šernas.

Penktadienį pasieniečiai patruliavo Ignalinos rajono Pakalniškių kaimo ribose. Pareigūnai, vienas kurių buvo kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Slibinu, ėjo patrulio taku palei sienos liniją. Staiga keturkojis savo elgesiu ir lojimu kinologui pranešė, kad čia pat augančiuose krūmynuose kažkas yra.

Įtartiną kvapą užuodęs Slibinas pasieniečius nuvedė į krūmynų tankmę ir čia aptiko stirną. Gyvūnas buvo patekęs į brakonierių paspęstą kilpą. Leisgyvė stirna skaičiavo paskutines gyvenimo minutes. Pareigūnai iškvietė aplinkosaugininkus, tačiau netrukus stirna pasieniečių akivaizdoje nugaišo. Gyvūnas perduotas atvykusiems Ignalinos aplinkosaugininkams.

Šeštadienį Ignalinos rinktinės pasieniečiai patruliavo Švenčionių rajono Akolionijos kaimo ribose. Maždaug už pusantro kilometro nuo sienos su Baltarusija čia yra Skeimio ežeras. Eidami jo pakrante pareigūnai vandenyje pastebėjo brakonierių pastatytą tinklą. Apie tai jie iškart informavo aplinkosaugininkus. Vienas jų atsivežė valtį. Į ją įlipę pasienietis ir aplinkosaugininkas nusiyrė prie tinklo ir jį ištraukė į krantą. Tinkle buvo įsipainiojusi negyva laukinė antis.

Sekmadienį Pagėgių rinktinės pasieniečiai patruliavo Šakių rajono Turčinų kaimo ribose palei Šešupę. Upe eina Lietuvos siena su Rusija. Ant kranto prie pat vandens buvo rastas nugaišęs šernas. Spėjama, kad apie 50 kg sveriantis gyvūnas anksčiau buvo įlūžęs į ledą ir nuskendo. Dabar slūgstant Šešupės, kuri šioje vietoje daro posūkį, vandeniui šernas galėjo būti išplukdytas į krantą. Ir šiuo atveju buvo iškviesti aplinkosaugininkai, kurie tirs įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių