Brakonieriai į nelegalią žvejybą įtraukė ir nepilnametį

  • Teksto dydis:

Radviliškio r. nutverti trys jauni brakonieriai. Vienas nesulaukęs nė pilnametystės.

Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai vakar gavo pranešimą, kad Radviliškio r., Vaitiekūnų tvenkinyje, pastatyti tinklai. Būdraujantys pareigūnai, kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais surengę pasalą, pamatė tris valtimi plaukiojančius asmenis. Pareigūnai teigia, kad bet kuris patyręs žvejys, pamatęs pastarąjį vaizdą, būtų pavadinęs tai „žvejybos imitacija“.

Vyrukai tvenkinyje plūduriavo iki vėlaus vakaro, tarsi laukdami, kol išsiskirstys  kiti žvejai. Tikriausiai nutarę, kad jų niekas nebepastebės, brakonieriai ėmėsi darbo ir vieną po kito traukė tinklus.

Su laimikiu į krantą grįžę brakonieriai sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai vietos gyventojai A. P. (gim. 1985 m.), R.R. (gim. 1994 m.) ir pastarojo nepilnametis brolis.

Pažeidėjams surašyti protokolai pagal Administracinių teisės pažeidimo kodekso 87 str. 3 d. Už žvejybą draudžiamais įrankiais jiems gresia baudos iki 289 eurų. Tinklai ir valtis bus konfiskuoti.

Jauniesiems brakonieriams taip pat teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą. Už nepilnamečio pažeidėjo veiksmus atsakomybę turės prisiimti jo tėvai.


Šiame straipsnyje: žvejybažvejaibrakonieriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių