Iš BMW iššokęs rūkalų gabentojas nuo pareigūnų nepabėgo

  • Teksto dydis:

Pareigūnai Šiaulių aplinkkelyje sulaikė mažeikiškį, kuris automobilyje vežė 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pareigūnai Šiaulių aplinkkelyje sustabdė automobilį „BMW 525“ lietuviškais numeriais.  Iš kelkraštyje sustojusio automobilio išlipęs vairuotojas pradėjo bėgti. Pareigūnams jį prisivijus ir sulaikius paaiškėjo, kad tai – 24-erių Mažeikių miesto gyventojas.

Mažeikiškis automobilį vairavo neturėdamas tam teisės. Be to, „BMW 525“ dokumentus patikrinę pasieniečiai nustatė, kad automobilis yra be techninės apžiūros ir nedraustas privalomuoju draudimu. Jo savininkas  –Vokietijos pilietis.

Pasieniečiai automobilio salone ir bagažinėje rado 4 tūkst. pakelių  cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir „Fest“ su baltarusiškomis  banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytas mažeikiškis buvo uždarytas į areštinę. Vėliau jis paleistas skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumento paėmimą. Vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Automobilis „BMW 525“ ir kontrabandinės cigaretės saugomos Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių