Biržų verslininkas įtariamas iš policininkės pirkęs informaciją apie mirusius žmones

  • Teksto dydis:

Biržuose sulaikytas laidojimo paslaugas teikęs verslininkas, kuris, įtariama, mokėjo policijos pareigūnams už informaciją apie mirusius žmones.

„Man net sunku rasti žodžių, kaip kalbėti apie tokius sandorius, jeigu juos taip galima įvardinti. Tai yra ciniška, žema ir amoralu: verslininkas, kaip mes įtariame, kuris turi teikti tas paslaugas, galėjo mokėti pinigus pareigūnams už tai, kad jis būtų informuotas“, – BNS sake Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, sekmadienį sulaikytas vietos verslininkas ir Biržų rajono policijos komisariato pareigūnė, kuri įtariama kyšio priėmimu. Abiejų įtariamųjų namuose atliktos kratos.

Po apklausų įtariamieji paleisti. Dėl verslininko suėmimo į teismą nebuvo kreiptasi, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė. Šiuo metu sprendžiamas įtariamos policijos pareigūnės nušalinimo nuo pareigų klausimas.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, o jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių