Bausmės sulaukė prokurorei ir teisėjai grasinę kaliniai

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį kalėti nuteisė du buvusius kalinius, kurie, būdami pataisos namuose, rašė grasinančius laiškus prokurorei ir teisėjai.

22-ejų metų Pakruojo raj. gyventojas Tautvydas Borusevičius pripažintas kaltu dėl turto prievartavimo, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistajam anksčiau skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti pakeista į suėmimą. Nuteistasis neatvyko į nuosprendžio paskelbimą, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Mažamečių tvirkintojas

T. Borusevičius Pravieniškių pataisos namuose anksčiau kalėjo penkerius metus už mažamečių tvirkinimą, o šiemet kovo mėnesį jis išėjo į laisvę.

Kartu su T. Borusevičiumi trečiadienį nuteistas kitas kartu su juo bausmę atlikęs nuteistasis – 30-metis Artūras Dzemidovičius. Pastarasis pripažintas kaltu dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą. A. Dzemidovičiui skirta 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

2007 metų lapkritį Šiaulių apygardos teismas šiam vyrui skyrė 11 metų nelaisvės už nužudymą. Už dabar padarytą nusikaltimą skirta bausmė subendrinta su neatlikta bausmės dalimi už nužudymą.

Bylos duomenimis, grasinantys laiškai Raseinių teisėjai ir Šiaulių prokurorei buvo rašomi iš Pravieniškių pataisos namų 2015 metų spalį kito nuteistojo vardu.

Teisėją grasinta žiauriai nužudyti, taip pat nužudyti jos šeimos narius, reikalauta perduoti 100 tūkst. eurų. Moteris buvo išplūsta įžeidžiančias žodžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių